Δίαιτα του Αυγού

Δίαιτα του Αυγού

Η Δίαιτα του Αυγού είναι ένα δημοφιλές διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους που υπόσχεται γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι υποστηρικτές της δίαιτας του αυγού ισχυρίζονται ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε έως και 12 κιλά σε μόλις δύο εβδομάδες. Είναι όμως αυτή η δίαιτα ασφαλής και αποτελεσματική και τι λέει η ιατρική κοινότητα γι αυτό;

Δίαιτα της πατάτας

Δίαιτα της πατάτας

Η δίαιτα της πατάτας είναι μια μονοφαγική δίαιτα που έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα για την επικινδυνότητά της και τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματά της. Στην βασική της έκδοση, απαγορεύει την κατανάλωση οποιουδήποτε άλλου τροφίμου εκτός από πατάτες.

Διατροφή για καλή καρδιακή υγεία

Διατροφή για καλή καρδιακή υγεία

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, αγγίζοντας τα 18 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Δίαιτα για την πρόληψη – θεραπεία του διαβήτη

Δίαιτα για την πρόληψη - θεραπεία του διαβήτη

Ο διαβήτης πλήτει όλες τις αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά που αγγίζουν τα όρια της επιδημίας. Σύμφωνα με στατιστικές, το 2021 υπήρχαν καταγεγραμμένα 537 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως.

Δίαιτα για την πρόληψη του καρκίνου

Δίαιτα για την πρόληψη του καρκίνου

Πολλοί φάινεται να είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου και αναμφίβολα η δίαιτα παίζει σημαντικότατο ρόλο στην πρόληψη και την θεραπεία του.

Διατροφή για την πρόληψη εγκεφαλικού

Διατροφή για την πρόληψη εγκεφαλικού

Με την σωστή διατροφή μπορούμε να αποφύγουμε το εγκεφαλικό επεισόδιο και να διατηρήσουμε υγιή αρτηριακή πίεση για μια ζωή. Οι εξατομικευμένες οδηγίες από τον γιατρό μας θα καθορίσουν τις τροφές που μπορούμε να τρώμε αλλά και αυτές που θα πρέπει να αποφεύγουμε.

Ποιες τροφές επιτρέπονται στην κετογονική δίαιτα

Ποιες τροφές επιτρέπονται στην κετογονική δίαιτα

Η κετογονική δίαιτα μας μαθαίνει ότι για να χάσουμε λίπος πρέπει να φάμε λίπος. Ποιές είναι οι τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε και ποιές πρέπει να στερηθούμε όταν ακολουθούμε την κετογονική δίαιτα, ώστε να χάσουμε τα περιττά κιλά μας;