Δίαιτα για χάσιμο λίπους σε όλο το σώμα

Θέλεις να χάσεις λίπος από όλο σου το σώμα, ακόμα και από τα πιο επίμονα σημεία; Εδώ θα βρεις τον τρόπο.
Δίαιτα για χάσιμο λίπους σε όλο το σώμα

Το αδυνάτισμα είναι μια πρόκληση, με συχνά αμφίβολα αποτελέσματα. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να τηρήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής (ιδιαίτερα αν είναι αυστηρό ή τους στερεί τα αγαπημένα τους τρόφιμα), ενώ άλλοι μπορεί να μην δουν τα επιθυμητά αποτελέσματα παρά τις συνεπείς προσπάθειές τους. Ωστόσο, με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να χάσετε βάρος και να επιτύχετε το ιδανικό σχήμα σώματος.

Πώς να χάσετε λίπος από τα επίμονα σημεία και να παραμείνετε έτσι για πάντα!

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι εννοούμε με τον όρο «δίαιτα για χάσιμο λίπους σε όλο το σώμα» και πώς μια τέτοια δίαιτα μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας ώστε να χάσετε πόντους και λίπος ακόμα και από τις πιο επίμονες περιοχές του σώματος. Να τονίσουμε ότι το ιδανικό και υγιές σώμα είναι διαφορετικό για τον καθένα και εξαρτάται από τον σωματότυπό του και τον τρόπο ζωής του γενικότερα.

Σε ποια σημεία του σώματος συσσωρεύεται το λίπος

Συχνά, το σωματικό λίπος συσσωρεύεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και δεν κατανέμεται ομοιόμορφα. Το που ακριβώς μαζεύεται το λίπος παίζει σημαντικότατο ρόλο στην υγεία μας. Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί να προκαλέσει:

 1. Διαβήτη
 2. Καρδιακά νοσήματα
 3. Υψηλή αρτηριακή πίεση
 4. Άνοδο της χοληστερίνης

Κατά κανόνα, οι υπέρβαροι παρουσιάζουν αυξημένες ποσότητες λιπώδους ιστού στους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς. Το κακό όμως δεν σταματάει εκεί. Το περίσσιο λίπος επικάθεται στην επιφάνεια κάτω από το δέρμα μας (υποδόριο λίπος) και συχνά καλύπτει τα εσωτερικά μας όργανα όπως τα νεφρά, το στομάχι, τα έντερα, την καρδιά, το συκώτι και γενικά παντού (σπλαχνικό λίπος). Αυτή η μορφή συσσωρευμένου λίπους είναι και η πιο ύπουλη, αφού είναι αόρατη στο γυμνό μάτι και γίνεται αντιληπτή από συμπτώματα, συνήθως όταν είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Είναι, δηλαδή σημαντικό, όταν αναφερόμαστε σε χάσιμο λίπους να μην εξετάζουμε μόνο τα εμφανή σημεία του σώματος αλλά να δίνουμε μεγαλύτερη βάση στα εσωτερικά μας όργανα και να προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε υγιή.

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα για χάσιμο λίπους σε όλο το σώμα;

Είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που εστιάζει στη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους (υποδόριου και σπλαχνικού) διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή μάζα. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, όπως συμβαίνει κα σε άλλα διατροφικά πλάνα, το συγκεκριμένο εξαρτάται πολύ από τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου. Ανάμεσά τους είναι η ηλικία, το σωματικό βάρος, η υπάρχουσα μυϊκή μάζα, η γενικότερη υγεία, η καθημερινή δραστηριότητα και οι διατροφικές προτιμήσεις.

Στόχος της συγκεκριμένης δίαιτας είναι να επιτευχθεί συνολική απώλεια βάρους και όχι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Αυτό το πρόγραμμα διατροφής δίνει έμφαση σε έναν συνδυασμό υγιεινών διατροφικών συνηθειών και τακτικής σωματικής δραστηριότητας για την επίτευξη σωστών αποτελεσμάτων.

Υγιεινές διατροφικές συνήθειες

Όπως κάθε άλλη δίαιτα, απαιτεί κάποιες θυσίες και αρκετή υπομονή μέχρι να συνηθίσει κανείς τον νέο τρόπο διατροφής και ζωής γενικότερα.

Πόσο γρήγορα θα χάσετε βάρος;

Ο ρυθμός με τον οποίο μπορείτε να χάσετε βάρος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, ο μεταβολισμός, το επίπεδο δραστηριότητας και το αρχικό βάρος. Συνήθως, ένας ασφαλής και υγιής ρυθμός απώλειας βάρους είναι περίπου 1-2 κιλά την εβδομάδα, αν δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε το μυϊκό μας σύστημα (μέρος του οποίου αποτελεί και η καρδιά) και να προκαλέσουμε στον οργανισμό μας σοβαρά προβλήματα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρουσιάζουν σημαντική απώλεια βάρους τις πρώτες εβδομάδες μιας νέας δίαιτας, μόνο και μόνο για να δούνε λίγο αργότερα τον ρυθμό να πέφτει.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πολύ γρήγορο χάσιμο βάρους είναι, κατά κανόνα, ανθυγιεινό και μη βιώσιμο. Όταν χάνετε βάρος πολύ γρήγορα, ουσιαστικά χάνετε νερό ή μυϊκή μάζα, αντί για λίπος, ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα που γρήγορα θα σας οδηγήσει σε σωματική και ψυχική εξάντληση και σε άλλα, σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Η ταχεία απώλεια βάρους μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και σε πιο αργό μεταβολισμό, γεγονός που μπορεί να κάνει πιο δύσκολη τη διατήρηση του νέου βάρους μακροπρόθεσμα.

Αδυνάτισμα, μια διαδικασία με έντονα μεταβαλλόμενο ρυθμό

Να θυμάστε ότι το αδυνάτισμα είναι μια διαδικασία με έντονα μεταβαλλόμενο ρυθμό και η πρόοδος μπορεί να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί για σύντομα ή μεγάλα χρονικά διαστήματα με την πάροδο του χρόνου. Μην αποθαρρύνεστε αν δεν βλέπετε αποτελέσματα όσο γρήγορα θα θέλατε. Επιμείνετε σε μια υγιεινή και βιώσιμη δίαιτα για να αδυνατίσετε σε ολόκληρο το σώμα, προσπαθήστε να ασκήστε τακτικά και να είστε υπομονετικοί. Με συνέπεια και αφοσίωση, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας και να δείτε την ένδειξη της ζυγαριάς να πέφτει, βελτιώνοντας παράλληλα τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Ιδανικές τροφές για να χάσετε λίπος σε όλο το σώμα

Μια δίαιτα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που παρέχουν στο σώμα τα απαραίτητα στοιχεία για τη βέλτιστη λειτουργία του. Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, υγιή λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, περιορισμένους υδατάνθρακες και άφθονο νερό. Μερικές ιδανικές τροφές που πρέπει να συμπεριληφθούν σε μια δίαιτα για να χάσετε λίπος σε όλο σας το σώμα περιλαμβάνουν:

 1. Άπαχες πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, αυγά και φυτικές πηγές πρωτεΐνης όπως φασόλια, φακές και τόφου.
 2. Δημητριακά ολικής αλέσεως όπως καστανό ρύζι, κινόα και ψωμί ολικής αλέσεως.
 3. Φρούτα και λαχανικά που είναι χαμηλά σε σάκχαρα (φρουκτόζη) και πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.
 4. Υγιή λιπαρά όπως αβοκάντο, ξηροί καρποί, σπόροι και ελαιόλαδο.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε σε μια υγιεινή δίαιτα

Μια υγιεινή διατροφή για να χάσετε λίπος σε ολόκληρο το σώμα θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που προάγουν την απώλεια βάρους και τη γενική υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που πρέπει να περιορίζονται ή να αποφεύγονται εντελώς. Ακολουθούν πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγετε σε μια υγιεινή διατροφή γενικότερα:

Επεξεργασμένα τρόφιμα
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε θερμίδες, ανθυγιεινά λίπη, ζάχαρη και νάτριο και χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά. Πιο απλά, αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε περιττές θερμίδες χωρίς ουσία. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει, δυστυχώς, τα περισσότερα τρόφιμα που βρίσκουμε στα σύγχρονα σούπερ μάρκετ και στα ταχυφαγεία (fast food). Αναφερόμαστε σε συσκευασμένα σνακ, γρήγορο φαγητό, κατεψυγμένα γεύματα, γλυκά, μπισκότα, σάντουιτς, σνακ και ποτά με ζάχαρη. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους και αυξάνουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Και μην ξεχνάτε ότι:

στα επεξεργασμένα τρόφιμα, η ζάχαρη βρίσκεται παντού!

Ζαχαρούχα τρόφιμα
Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα, όπως τα γλυκά, τα επιδόρπια και τα ζαχαρούχα ποτά, θα πρέπει να περιορίζονται ή να αποφεύγονται εντελώς. Και αυτά ευθύνονται για την αύξηση βάρους, την αύξηση του κίνδυνου εμφάνισης διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και άλλων προβλημάτων υγείας. Αντίθετα, ικανοποιήστε την λαχτάρα σας για γλυκό με φυσικά γλυκά φρούτα όπως μούρα, φράουλες, αχλάδια ή μήλα. Αποφύγετε τα φρούτα με υψηλή ποσότητα φρουκτόζης.

Επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά
Τα επεξεργασμένα κρέατα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως το λουκάνικο, το σαλάμι, η μορταδέλα και άλλα θα πρέπει να περιορίζονται αυστηρά σε μια υγιεινή διατροφή. Τέτοιου είδους κρέατα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθυγιεινά κορεσμένα και τρανς λιπαρά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων υγείας.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά μέρος από τα περιεχόμενα συσκευασμένων λουκάνικων Φρανκφούρτης: πρωτεΐνη σόγιας, άμυλο ταπιόκα, άμυλο πατάτας, ζάχαρη, γαλακτωματοποιητές (πολυφωσφορικά άλατα, τριφωσφορικά άλατα, πυροφωσφορικά άλατα ...), μαλτοδεξτρίνη, ερυθορβικό νάτριο, οξικά άλατα του νατρίου, δεξτρόζη, αλάτι, καραγενάνη (σταθεροποιητής), ενισχυτικό γεύσης και νιτρώδες νάτριο.

Αν σας τρόμαξαν τα παραπάνω, επιλέξτε μη επεξεργασμένες πηγές φυσικής ζωικής πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, γαλοπούλα, ψάρι και φυτικές πηγές πρωτεΐνης όπως φασόλια, φακές και τόφου.

Τηγανητά φαγητά
Τα τηγανητά τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθυγιεινά λιπαρά, θερμίδες και νάτριο και μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση βάρους και σε άλλα προβλήματα υγείας. Ανάμεσά τους το τηγανητό κοτόπουλο, οι τηγανητές πατάτες και τα τηγανητά ορεκτικά. Αντίθετα, δοκιμάστε να ψήσετε, να ψήσετε στη σχάρα ή στο φούρνο τα αγαπημένα σας φαγητά για μια πιο υγιεινή εναλλακτική.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν μπει στο στόχαστρο των διαιτολόγων εδώ και δεκαετίες. Αναφερόμαστε στο άσπρο ψωμί, τα ζυμαρικά και το αποφλοιωμένο ρύζι, που θα πρέπει να περιορίζονται σε μια υγιεινή διατροφή, αν θέλετε να χάσετε λίπος. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε θερμίδες και χαμηλές σε θρεπτικά συστατικά και συμβάλουν στην αύξηση του σακχάρου στο αίμα, βασικός παράγοντας δημιουργίας παχυσαρκίας. Επιλέξτε ποικιλίες ψωμιού, ζυμαρικών και ρυζιού ολικής αλέσεως, που είναι υψηλότερες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Και πάλι, καταναλώστε τις με μέτρο.

Αποφεύγοντας ή περιορίζοντας αυτές τις πέντε κατηγορίες τροφίμων, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας και της ζωής σας και να αδυνατίσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο, βελτιώνοντας παράλληλα τη συνολική υγεία και ευεξία σας. Θυμηθείτε να εστιάσετε σε φυσικά τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών, των ανεπεξέργαστων πρωτεϊνών και των υγιεινών λιπαρών και ασχοληθείτε με τακτική σωματική δραστηριότητα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Οι γνωστότερες δίαιτες για ολικό αδυνάτισμα

Ο ρόλος της δίαιτας των θερμίδων στο ολικό αδυνάτισμα

Η μέχρι πρόσφατα θεώρηση ότι οι θερμίδες παίζουν κρίσιμο ρόλο στην απώλεια βάρους έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας λανθασμένη. Μάθαμε ότι για να χάσουμε βάρος, πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε μέσω της σωματικής δραστηριότητας και των βασικών σωματικών διεργασιών (ακόμα και στον ύπνο καίμε θερμίδες). Πλέον γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού μπορούμε να τρώμε αρκετά περισσότερες θερμίδες χάνοντας βάρος και λίπος και να παίρνουμε κιλά ενώ καταναλώνουμε ελάχιστες θερμίδες!

Αυτό, φυσικά, ισχύει σε γενικές γραμμές. Παραμένει γεγονός ότι ο αριθμός των θερμίδων που πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα (και αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητας), κατά γενικό κανόνα, πρέπει να εμπίπτει σε κάποια όρια. Οι άνδρες πρέπει να καταναλώνουν από 2.000 έως 3.000 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες μεταξύ 1.500 και 2.500 θερμίδες την ημέρα.

Προσοχή στην δίαιτα χαμηλών θερμίδων!

Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από όσες χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει, είναι μια παλαιότερη και ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος αδυνατίσματος. Ωστόσο, αυτές οι δίαιτες έχουν πολλά μειονεκτήματα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας. Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων σε βάθος χρόνου θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, θα προκαλέσει ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και θα οδηγήσει σε απώλεια μυϊκού ιστού. Επιπλέον, οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων είναι δύσκολο να ακολουθούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και τα χαμένα κιλά συχνά ανακτώνται μόλις σταματήσετε τη δίαιτα ή με την παραμικρή ατασθαλία.

Ο ρόλος των θερμίδων στην δίαιτα για ολικό αδυνάτισμα

Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων για σωστή απώλεια λίπους

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων είναι ένα άλλο δημοφιλές πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους. Αυτές οι δίαιτες περιορίζουν τους υδατάνθρακες και δίνουν έμφαση στην πρόσληψη πρωτεϊνών και λίπους. Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές για το χάσιμο βάρους και μπορεί να βελτιώσουν τη μεταβολική υγεία. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να τις τηρήσουν σε έναν κόσμο γεμάτο από πειρασμούς όπου παντού υπάρχουν υδατάνθρακες. Η διασημότερη δίαιτα τα τελευταία 5 χρόνια (τουλάχιστον) είναι η κετογονική (ή κέτο) που υπόσχεται άφθονη τροφή και ταχύτατο αδυνάτισμα.

Υπάρχουν, επιπλέον, και κάποιοι διαιτολογικοί συνδυασμοί που παρουσιάζουν θεαματικά αποτελέσματα ως προς τον αριθμό των κιλών που μπορεί να χάσει κανείς και τον χρόνο που αυτό μπορεί να συμβεί. Δεν είναι όμως κατάλληλες για όλους για πολλούς λόγους. Την απόφαση αυτή θα την λάβετε μαζί με τον γιατρό ή τον επαγγελματία διαιτολόγο που σας παρακολουθεί. Ο διασημότερος συνδυασμός είναι η Κετογονική δίαιτα παρέα με την Διαλειμματική Δίαιτα. Ας δούμε γιατί.

Κέτο και διαλειμματική δίαιτα σε συνδυασμό

Η Κέτο και η διαλειμματική νηστεία (δίαιτα) είναι τα δύο δημοφιλέστερα προγράμματα διατροφής που έχουν κερδίσει μεγάλη προσοχή και πολλούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Και οι δύο δίαιτες είναι από μόνες τους αποτελεσματικές, όταν όμως πραγματοποιούνται ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και σε πολλά επίπεδα.

Η Keto (Κετογονική) είναι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και υψηλής περιεκτικότητας σε υγιή λιπαρά που στοχεύει να βάλει το σώμα σε κατάσταση κέτωσης, ώστε να καίει λίπος για την παραγωγή ενέργειας αντί για γλυκόζη. Αυτό το πρόγραμμα διατροφής έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό, αλλά για πολλούς είναι δύσκολο να τηρηθεί έστω και για λίγες μέρες.

Η διαλειμματική δίαιτα (νηστεία) έχει δύο απλούς κανόνες.

 1. Τον περιορισμό της πρόσληψης τροφής για μια πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, ακολουθούμενη από ένα σύντομο χρονικό διάστημα όπου επιτρέπεται η κατανάλωση τροφής.
 2. Την κατανάλωση φρέσκων και υγιεινών τροφίμων ώστε ο οργανισμός να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Έχει αποδειχθεί τόσο εργαστηριακά όσο και την πράξη ότι αυτό το πρόγραμμα διατροφής προάγει την απώλεια βάρους, βελτιώνει τη μεταβολική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Ωστόσο, μπορεί και αυτό να είναι δύσκολο για κάποιους να το διατηρήσουν.

Κέτο και διαλειμματική δίαιτα μαζί

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω (κέτο + διαλειμματική) φαίνεται να κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των ανθρώπων σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο και αξίζει να το δείτε πιο προσεκτικά με τον διαιτολόγο σας. Υπόσχεται χάσιμο λίπους από όλο το σώμα, όπου και αν βρίσκεται αυτό.

Διατήρηση φυσιολογικού βάρους

Αφού επιτύχετε το επιθυμητό βάρος και χάσετε το περιττό λίπος είναι απαραίτητο να το διατηρήσετε. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά με την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την τακτική σωματική δραστηριότητα. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες ενδέχεται να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μερικές βασικές συμβουλές για μια σωστή διατροφή με στόχο την διατήρηση φυσιολογικού βάρους (που μπορούν όλοι να υιοθετήσουν) περιλαμβάνουν:

 1. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται σε φυσικά τρόφιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και καταργήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη και τα ανθυγιεινά λιπαρά (μαργαρίνες, φυτικά λίπη...).
 2. Ασχοληθείτε με τακτική σωματική δραστηριότητα, όπως τζόκινγκ, κολύμπι ή άρση βαρών, για να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα και να κάψετε θερμίδες.
 3. Να παρακολουθείτε τακτικά το βάρος σας και να κάνετε προσαρμογές στη διατροφή σας και στη ρουτίνα άσκησης, όπως χρειάζεται. Παρά ταύτα, μην αφήσετε το ζύγισμα να γίνει εφιάλτης· δεν χρειάζεται να ζυγίζεστε καθημερινά.
 4. Αποφύγετε δίαιτες μόδας (fad diets) ή μονοφαγικές δίαιτες που δεν είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα.

Γυμναστική για να χάσεις λίπος και πόντους όπου χρειάζεται

Η τακτική άσκηση πρέπει να συνοδεύει τη δίαιτα είτε θέλουμε να χάσουμε λίπος σε ολόκληρο το σώμα είτε σε συγκεκριμένα σημεία. Βοηθά στην καύση θερμίδων, στην αύξηση του μεταβολισμού και στη δημιουργία μυϊκής μάζας. Ένας συνδυασμός καρδιαγγειακής άσκησης και προπόνησης ενδυνάμωσης μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας ταχύτερα, βελτιώνοντας, παράλληλα, τη συνολική υγεία και την φυσική σας κατάσταση.

Καρδιαγγειακή άσκηση, γνωστή και ως cardio, ονομάζεται κάθε μορφή άσκησης που ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας. Αυτό περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία ή γρήγορο περπάτημα. Το Cardio είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να αυξήσετε την ταχύτητα καύσης λίπους. Μην ανησυχείτε αν το λίπος έχει μαζευτεί σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, έχετε υπομονή, η καρδιαγγειακή εξάσκηση θα το κάψει από παντού. Βελτιώνει επίσης την καρδιαγγειακή υγεία και την αντοχή. Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά cardio άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα ή 75 λεπτά έντονης cardio άσκησης την εβδομάδα (HIIT ή αλλιώς High Intensity Interval Training), κατανεμημένα σε τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις ημέρες.

Γυμναστική για να χάσεις λίπος και πόντους όπου χρειάζεται

Η προπόνηση ενδυνάμωσης περιλαμβάνει τη χρήση βαρών, ιμάντων αντίστασης (τύπου TRX) ή ασκήσεις σωματικού βάρους για την οικοδόμηση μυϊκής μάζας και την αύξηση της δύναμης. Το χτίσιμο μυϊκής μάζας είναι απαραίτητο για την καύση λίπους σε ολόκληρο το σώμα, αφού είναι γνωστό ότι οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες από ότι το λίπος, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και όταν δεν ασκείστε. Επιδιώξτε να κάνετε προπόνηση ενδυνάμωσης τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, στοχεύοντας σε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Ξεκινήστε με ελαφρύτερα βάρη και αυξήστε σταδιακά, καθώς γίνεστε πιο δυνατοί και πιο άνετοι με τις ασκήσεις.

Πώς να χάσετε λίπος αποφεύγοντας την απώλεια μυϊκού ιστού

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να εστιάσετε στην απώλεια λίπους διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή μάζα ή αυξάνοντάς την. Η μυϊκή μάζα είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία και τη φυσική κατάσταση και θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και να κάψετε περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν δεν κινήστε.

Όταν αναφερόμαστε στην μυϊκή μάζα, έχουμε στον νου μας κυρίως τα μπράτσα, τους γλουτούς και την κοιλιά. Ας μην ξεχνάμε ότι μέρος της αποτελούν και όλα τα όργανα του σώματος όπως η καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά και άλλα.

Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές για το πώς να αποφύγετε την απώλεια μυών με την διατροφή σας:

Ασκηθείτε με βάρη
Η άρση βαρών είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Όταν χάνετε βάρος, μπορεί επίσης να χάσετε μυϊκή μάζα εάν δεν ασκείστε κατάλληλα. Η άρση βαρών δεν χρειάζεται να είναι ακραία, μπορείτε να ξεκινήσετε από ελάχιστο βάρος και συν τω χρόνω να το αυξήσετε σταδιακά. Επιδιώξτε να κάνετε προπόνηση δύναμης τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, στοχεύοντας όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Χρησιμοποιήστε βάρη, ζώνες αντίστασης ή ασκήσεις σωματικού βάρους (push ups) για να προκαλέσετε τους μύες σας και να προωθήσετε την ανάπτυξή τους.

Άσκηση με βάρη στο σπίτι, για χάσιμο λίπους

Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης για να βοηθήσετε στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Στόχος να καταναλώνετε τουλάχιστον 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα. Καλές πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, το ψάρι, τα αυγά, τα φασόλια, τις φακές και το τόφου. Όμως, μην το παρακάνετε. Η αυξημένη πρωτεΐνη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία που διακρίνονται όταν είναι πλέον αργά και διορθώνονται δύσκολα.

Μην μειώνετε πολύ τις θερμίδες που λαμβάνετε
Ενώ παραμένει γεγονός ότι η πρόσληψη θερμίδων πρέπει να μειωθεί, είναι εξίσου γεγονός ότι η μεγάλη μείωσή τους θα οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας και θρεπτικών συστατικών. Το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια για να διατηρήσει τη μυϊκή του μάζα και εάν δεν καταναλώνετε αρκετές θερμίδες, το σώμα σας θα διασπάσει τον μυϊκό ιστό (την καρδιά για παράδειγμα) για να βρει ενέργεια. Στόχος να δημιουργήσετε ένα μέτριο έλλειμμα θερμίδων 500-1000 θερμίδων την ημέρα και φροντίστε να καταναλώνετε αρκετές θερμίδες για να υποστηρίξετε τις ενεργειακές σας ανάγκες.

Να είστε συνεπείς
Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Ασχοληθείτε με τακτική εξάσκηση και όχι σποραδικά, όταν το θυμόσαστε. Να είστε υπομονετικοί, καθώς η μυϊκή ανάπτυξη απαιτεί χρόνο και να θυμάστε ότι η πρόοδος μπορεί να είναι αργή ή στάσιμη για κάποιο χρονικό διάστημα. Μείνετε αφοσιωμένοι στην υγιεινή διατροφή και στη ρουτίνα άσκησης και σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Μείνετε ενυδατωμένοι
Η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας μπορεί να διασπάσει μυϊκό ιστό για ενέργεια, οδηγώντας σε απώλεια μυών. Επιδιώξτε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και περισσότερο εάν κάνετε έντονη άσκηση. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε νερό όπως φρούτα και λαχανικά για να έχετε σωστά επίπεδα ενυδάτωσης.

Συνοψίζοντας, είναι σημαντικό να εστιάσετε σε μια υγιή και βιώσιμη προσέγγιση απώλειας λίπους και βάρους, αντί για γρήγορες λύσεις ή μοντέρνες δίαιτες που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια μυών και άλλα προβλήματα υγείας. Δίνοντας προτεραιότητα στη μυϊκή μάζα και τη συνολική υγεία, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας ταχύτερα, μονιμότερα και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

Που καταλήγουμε

Για να χάσετε λίπος σε ολόκληρο το σώμα πρέπει να εστιάσετε αρχικά στην απώλεια σπλαχνικού λίπους και μετά να στοχεύσετε στο υποδόριο λίπος, διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή σας μάζα. Πιο απλά, πρέπει να χάσετε το περιττό λίπος από μέσα προς τα έξω. Εάν το πρόβλημα είναι έντονο, μιλήστε πρώτα με τον παθολόγο και τον καρδιολόγο σας που πιθανόν να σας προτείνουν μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα διατροφής που θα επιλέξετε θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ποικιλία από φυσικά τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μην επιλέγετε διατροφή με βάση την μόδα, δεν θα δουλέψει. Είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να συμμετέχετε σε τακτική σωματική δραστηριότητα για να διατηρήσετε το φυσιολογικό βάρος αφού έχετε επιτύχει να χάσετε το περιττό λίπος από όλο σας το σώμα. Θυμηθείτε, η απώλεια λίπους και βάρους απαιτεί υπομονή, επιμονή και συνέπεια.

Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

Υπολόγισε το BMI σου και δες σε ποια κατηγορία κατατάσσεσαι, ξεκινώστας από ελλιπές βάρος μέχρι και παχυσαρκία III)

Περιεχομενα αρθρου
Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

Υπολόγισε το BMI σου και δες σε ποια κατηγορία κατατάσσεσαι, ξεκινώστας από ελλιπές βάρος μέχρι και παχυσαρκία III)

cookies

Εφ’ όσον συνεχίζετε την πλοήγηση του ιστότοπου, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.

Όροι Χρήσης & Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Ο επισκέπτης / χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου (www.dietpal.gr) οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών μας και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται και παραχωρεί τη συγκατάθεσή του. Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ό,τι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Δικτυακού μας τόπου. Η Νοοζιτ (εφεξής για λόγους συντομίας η Δικαιούχος) δύναται οποιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις, οι δε χρήστες / επισκέπτες οφείλουν κάθε φορά να ελέγχουν για ενδεχόμενες αλλαγές και εφόσον εξακολουθούν τη χρήση εικάζεται ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να απέχουν από τη χρήση/επίσκεψη του Δικτυακού μας τόπου.

Στοιχεία Εταιρείας:
ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOYZIT I.K.E.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΗΜ.ΓΟΥΝΑΡΗ 78 – 16561 ΓΛΥΦΑΔΑ
ΑΦΜ:800713689 – ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΑΡ.ΓΕΜΗ:137943201000
ΤΗΛ.211-212-0506

Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, κειμένων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση ( download )», μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της Δικαιούχου.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον δικό μας Δικτυακό τόπο.

Υποχρεώσεις επισκέπτη / χρήστη

Ο επισκέπτης / χρήστης του Δικτυακού μας τόπου οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου. Επίσης, οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια, ευγενικά και διακριτικά κατά την διάρκεια επίσκεψής του και χρήσης του Δικτυακού μας τόπου, ενώ απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ή άλλων που αντίκεινται στην NETIQUETTE ( Κώδικας Συμπεριφοράς Χρηστών INTERNET ). Οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στο Δικτυακό μας τόπο ή στο Δίκτυο γενικότερα απορρέουσα από την κακή ή αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον χρήστη / επισκέπτη ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής του ευθύνης.

«Δεσμοί» (links) προς άλλα sites

Ο Δικτυακός μας τόπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη / χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στο περιβάλλον ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε. Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών μας και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.

Προστασία προσωπικών δεδομένων και διαφήμιση

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη του Δικτυακού μας τόπου διέπεται από τους όρους της παρούσας και τις σχετικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου ( Ν. 2472 / 1997, Π.δ. 207 / 1998. Π.δ. 79 / 2000 και αρ. 8 Ν. 2819 / 2000 ), όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ( Οδ. 95/46/ΕΚ και Οδ. 97/66/ΕΚ ).

Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγει ο Δικτυακός μας τόπος είναι μόνο προαιρετικά και δύναται να συλλεχθούν μόνο με τη ρητή συγκατάβαση του χρήστη.

Δύναται ο χρήστης να λάβει διαφημιστικό υλικό στα ηλεκτρονικά στοιχεία που έχει δηλώσει (email, κινητό ,σταθερό τηλ.), από την Δικαιούχο εταιρεία ,εφόσον ρητά έχει δώσει την συγκατάθεση του.

Δύναται ο χρήστης να λάβει διαφημιστικό υλικό στα ηλεκτρονικά στοιχεία που έχει δηλώσει (email, κινητό ,σταθερό τηλ.), από τους πελάτες της Δικαιούχου εταιρείας ,εφόσον ρητά έχει δώσει την συγκατάθεση του. Ως πελάτης της Δικαιούχου ορίζεται κάθε επαγγελματίας ή επιχείρηση που έχει αποδεδειγμένα τιμολογηθεί από την Δικαιούχο για οποιαδήποτε υπηρεσία της.

Οποιοδήποτε διαφημιστικό μήνυμα, θα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Directiva2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Συναλλαγές από απόσταση

Για την διευκόλυνση των πελατών/συνεργατών μας και σαν τρόπος πληρωμής, δύναται να διενεργούνται συναλλαγές από απόσταση.

Ο συνεργάτης/πελάτης αποδέχεται τους όρους χρήσης οι οποίοι ορίζονται στο πλαίσιο διενέργειάς συναλλαγών από απόσταση και βάσει του νόμου 2251/1994 περί προστασίας καταναλωτών, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει και ειδικότερα τα άρθρα 4 περί παροχής υπηρεσιών από απόσταση με τεχνικά μέσα.

Πολιτική Cookies

Για τη βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σχετικά με κάποιες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον ιστότοπο dietpal.gr, χρησιμοποιούνται cookies, τα οποία στέλνονται στο πρόγραμμα πλοήγησης των χρηστών από τους διαδικτυακούς server του ιστοτόπου www.dietpal.gr και αποθηκεύονται στον υπολογιστή του κάθε χρήστη, προκειμένου να επιτρέπουν τη, σε δεύτερο χρόνο, την ταυτοποίησή τους, εφόσον έχουν ήδη επισκεφθεί την ιστοσελίδα, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες της εταιρείας και τις επιμέρους εσωτερικές ιστοσελίδες του ιστοτόπου, μέσω της απομνημόνευσης επιλογών, ρυθμίσεων και διαδρομών πλοήγησης.

Cookies δύνανται, επίσης, να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία και από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης και της Google μέσω υπηρεσιών της τελευταίας (Google Analytics για παράδειγμα), για στατιστικούς σκοπούς (μέτρηση και ποιοτική ανάλυση επισκεψιμότητας, διάγνωση λογισμικού και συσκευής που χρησιμοποιεί ο χρήστης κλπ). Ο χρήστης δύναται να αποτρέψει την χρήση τέτοιων cookies ή να καθορίσει τις επιμέρους ρυθμίσεις αυτών, μέσω των επιλογών της Google. Ομοίως, ο ιστότοπος www.dietpal.gr ενσωματώνει λειτουργίες που παρέχονται από τρίτους, για τις οποίες λειτουργίες χρησιμοποιούνται cookies από τους αντίστοιχους παρόχους των σχετικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, στο www.dietpal.gr ενσωματώνονται λειτουργίες από τις ακόλουθες υπηρεσίες, που χρησιμοποιούν cookies σύμφωνα με την αντίστοιχη πολιτική τους, όπως αυτή αναφέρεται στους αντίστοιχους σχετικούς συνδέσμους:

Facebook – Cookie Policy
Instagram – Cookie Policy
Twitter – Cookie Policy
YouTube – Cookie Policy επιτρέπει την εμφάνιση βίντεο στην ιστοσελίδα.
Google Analytics – GA Cookie Usage Guide

Οι λειτουργίες των ανωτέρω υπηρεσιών τρίτων, είναι δυνατόν να έχουν επίδραση στα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα των χρηστών, ανάλογα με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις που οι τελευταίοι έχουν επιλέξει στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Τα cookies αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τους ανωτέρω σκοπούς, χωρίς να λαμβάνουν περαιτέρω πληροφορίες ως προς την ταυτότητα του χρήστη ή άλλων δεδομένων του.

Ο χρήστης του www.dietpal.gr , σε περίπτωση που επιθυμεί να πλοηγηθεί στον ιστότοπο χωρίς να γίνεται χρήση cookies έχει την τεχνική δυνατότητα να ρυθμίσει ανάλογα τον υπολογιστή του, ώστε να αποκλείονται τα cookies. Σε περίπτωση αποκλεισμού των cookies, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να μην έχουν πλήρη πρόσβαση στο σύνολο του περιεχομένου και τις υπηρεσίες του www.dietpal.gr r ή να στερηθούν επιπλέον δυνατότητες, επιλογές ή διευκολύνσεις που είναι δυνατόν να παρέχονται μόνο κατόπιν ταυτοποίησης μέσω cookies.

Κατά την αρχική επίσκεψη του χρήστη στον ιστότοπο www.dietpal.gr εμφανίζεται αναδυόμενη ειδοποίηση με την οποία ο χρήστης ενημερώνεται ότι: «Ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας πλοήγησης. Η συνέχιση της πλοήγησης στο www.dietpal.gr προϋποθέτει συναίνεση στην Πολιτική Cookies και στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας». Στην ανωτέρω ειδοποίηση ο χρήστης παραπέμπεται μέσω αντίστοιχων ενεργών συνδέσμων στην Πολιτική Cookies και τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας. Η παρά την ανωτέρω ειδοποίηση εξακολούθηση της πλοήγησης στην ιστοσελίδα, αποτελεί τεκμήριο ότι ο χρήστης έλαβε γνώση της Πολιτικής Cookies και των Όρων Χρήσης της ιστοσελίδας, συνεπάγεται την αποδοχή τους εκ μέρους του χρήστη, και απαλλάσσει την εταιρεία από οποιαδήποτε ευθύνη για τους λόγους που περιλαμβάνονται σ’ αυτούς.

Εφαρμοστέο δίκαιο και λοιποί όροι

Η συγκεκριμένη σύμβαση χρήσης διέπεται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, τις οδηγίες και τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Δικαίου και τις σχετικές Διεθνείς διατάξεις, ερμηνεύεται δε με βάση τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του οικονομικού και κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος. Εάν κάποια διάταξη κριθεί αντίθετη προς το νόμο και ως εκ τούτου άκυρη ή ακυρώσιμη, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Καμία τροποποίηση των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή. Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές εξ αφορμής της εν λόγω σύμβασης είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η ιστοσελίδα www.dietpal.gr (στο εξής “η ιστοσελίδα”) ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία «NΟΟΖΙΤ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» που εδρεύει στο Δήμο Γλυφάδας επί της οδού Γεννηματά 55-57 με ΑΦΜ 800713689 (στο εξής «Εταιρεία») λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με και σε συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις της ως Υπευθύνου Επεξεργασίας που απορρέουν από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (GDPR).

Με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας ενημερώνουμε για το είδος των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν και που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, τη νομική βάση για την επεξεργασία τους, τους σκοπούς επεξεργασίας, το χρονικό διάστημα διατήρησης των δεδομένων, τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, τα δικαιώματα που έχετε με βάση το πιο πάνω νομικό πλαίσιο, τους αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων καθώς και τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που έχουμε λάβει για την ασφάλεια και την προστασία τους.

Σας ενημερώνουμε ότι την παρούσα Πολιτική Προστασίας μπορείτε να την βρείτε διαθέσιμη σε έντυπη μορφή και στο κατάστημα της εταιρείας ενώ ενδέχεται να τροποποιείται, προκειμένου να είναι πάντοτε ενημερωμένη και σύμφωνη με τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις. Παρακαλείσθε να επισκέπτεσθε τακτικά την ιστοσελίδα μας www.dietpal.gr προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι είστε ενήμεροι για τυχόν αλλαγές.

Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων της ΕΕ 2016/679 (GDPR), αναφέρεται σε κάθε πληροφορία που αφορά σε ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο, που είναι και το υποκείμενο των δεδομένων, όπως ενδεικτικά: ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του

Τί είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για εσάς;

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο δόθηκαν και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον για το σκοπό αυτό και αφού προηγουμένως έχουμε λάβει τη ρητή συγκατάθεσή σας.

Ειδικότερα:

Απλά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν: Συλλέγουμε απλά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ενδεικτικά: το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, το φύλο, την εθνικότητα, την προσωπική/οικογενειακή κατάσταση, την ηλικία, τα στοιχεία επικοινωνίας (κατοικία – ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού ή/και κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), τα τραπεζικά στοιχεία και στοιχεία πληρωμών, τον αριθμό ταυτότητας ή/και τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), Α.Φ.Μ., αρμόδια Δ.Ο.Υ. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα αυτά θα περιληφθούν στο φάκελο ή/και στην καρτέλα που θα δημιουργηθεί είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή.

Δεδομένα που αφορούν την υγεία (ειδικών κατηγοριών προσωπικά δεδομένα): συλλέγουμε από εσάς δεδομένα σχετικά με τις παρεχόμενες από την Εταιρεία υπηρεσίες Διαιτολογίας-Διατροφολογίας, μόνον εφ’ όσον έχετε παράσχει ρητά προς τούτο τη συναίνεση και συγκατάθεσή σας για την παροχή εν γένει υπηρεσιών προς το σκοπό εξασφάλισης της καλαίσθητης εμφάνισης, της φυσικής ενδυνάμωσης του σώματος, της απώλειας ή προσθήκης βάρους ώστε η φυσική κατάσταση του σώματος να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αντιλήψεις περί καλαίσθητης εμφάνισης του σώματος, αλλά και στις αντιλήψεις περί υγιεινής διατροφής. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα αυτά θα περιληφθούν στο φάκελο που θα δημιουργηθεί είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, μετά την επίσκεψή σας στις εγκαταστάσεις μας.

Δεδομένα και Στοιχεία Επικοινωνίας: συλλέγουμε το ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας και γενικότερα τα στοιχεία επικοινωνίας σας (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και του αριθμού τηλεφώνου σας (σταθερού ή/και κινητού).
Απαραίτητα Στοιχεία για την Έκδοση Νομίμων Παραστατικών: συλλέγουμε τα στοιχεία σας που είναι απαραίτητα για την τιμολόγηση και πληρωμή των παρεχομένων υπηρεσιών μας καθώς και τη διαχείριση ζητημάτων πληρωμών, όπως για παράδειγμα ο ΑΦΜ σας, τα τραπεζικά στοιχεία σας και στοιχεία πληρωμών (π.χ. ΙΒΑΝ) κ.λπ.

Στοιχεία δραστηριότητας on-line: συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, όταν χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές υπηρεσίες και διαδικτυακούς τόπους της εταιρείας μας και εφ’ όσον έχετε προηγουμένως παράσχει ρητά τη συγκατάθεσή σας για το σκοπό αυτό. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν το αναγνωριστικό λογαριασμού σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διεύθυνση IP και άλλα αναγνωριστικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο που μας παρέχετε on-line στην ιστοσελίδα μας. Τα ανωτέρω ισχύουν μόνον για τις διαδικτυακές υπηρεσίες και διαδικτυακούς τόπους των οποίων την ιδιοκτησία έχει η εταιρεία μας και δεν ισχύει για πληροφορίες που συλλέγονται μέσω οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού ιστοτόπου.

Η Εταιρεία δηλώνει ότι δεν θα συλλέγει και δεν θα επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από ανήλικα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να εξασφαλίσει προηγουμένως την συγκατάθεση του προσώπου που ασκεί τη γονική μέριμνα του ανηλίκου.

Για ποιό σκοπό επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν ενδεικτικά για τους κατωτέρω αναγραφόμενους σκοπούς:

Για την εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς εσάς και συγκεκριμένα για την παροχή υπηρεσιών διατροφολογίας.

Για την χάραξη στρατηγικής διαφήμισης, μάρκετινγκ, επικοινωνία, παροχή υπηρεσιών εμπορίου/ μάρκετινγκ (marketing) μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή αποστολής μηνύματος sms ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παροχή υπηρεσιών προγραμματικής διαφήμισης (όπου αγοράζεται και πωλείται ηλεκτρονικά στοχευμένη διαφημιστική προβολή), την παροχή υπηρεσιών άμεσου μάρκετινγκ, την επεξεργασία δεδομένων για την παρακολούθηση της επιτυχίας διαφημιστικών εκστρατειών, την παρακολούθηση, διαχείριση, και επαναπροσανατολισμό μέσω των πλατφορμών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την συνεργασία με άτομα που ασκούν επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την παροχή υπηρεσιών προώθησης πωλήσεων (Promotion) και παροχή υπηρεσιών Εμπορίου/ Μάρκετινγκ (Marketing).

Για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας σε εσάς.

Για την κάθε είδους επικοινωνία μας μαζί σας για την ενημέρωσή σας στα πλαίσια των παρεχομένων υπηρεσιών μας (συμπεριλαμβανομένης και τηλεφωνικής κλήσης, απoστολής μηνύματος sms, αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέες υπηρεσίες, για την υπενθύμιση, επιβεβαίωση ραντεβού ή/και επανελέγχου και για την παροχή υπηρεσιών Εμπορίου/ Μάρκετινγκ (Marketing)).

Για την αξιολόγηση των προσόντων και ικανοτήτων σας για θέση εργασίας στην εταιρεία μας, για την οποία υποβάλατε αίτηση και βιογραφικό και για λόγους επικοινωνίας μας μαζί σας για το σκοπό αυτό.

Για την εν γένει συμμόρφωσή μας με έννομες υποχρεώσεις μας και δη με την ισχύουσα φορολογική, ασφαλιστική, εργατική νομοθεσία, τους ισχύοντες νόμους για την υγεία, την παροχή των υπηρεσιών μας και τις εν γένει νόμιμες υποχρεώσεις μας, συμπεριλαμβανομένης και της υποχρέωσής μας τήρησης ιατρικού αρχείου (αρ. 14 ΚΙΔ). τήρηση αρχείου επεξεργασίας δεδομένων υγείας (αρ. 30 ΓΚΠΔ).

Για τη συμμόρφωσή μας με νομικές διαδικασίες και δικαστικές αποφάσεις, για να απαντούμε σε αιτήματα από δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες και αρχές κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας τους.

Για την εκπλήρωση του εννόμου συμφέροντος της εταιρείας μας.

Για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων και αξιώσεών μας προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντά μας και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας, ή των συνεργατών μας και προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα, το ιδιωτικό απόρρητο, την ασφάλεια ή τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας μας και των συνεργατών μας, των δικών σας νομίμων αξιώσεων ή δικαιωμάτων σας, ή άλλων ατόμων.

Από πού συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν συλλέγονται:

Από εσάς, όταν επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί μας, όταν συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες ή αποστέλλετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (“e-mail”), ή με οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία σας μαζί μας, με σκοπό να πληροφορηθείτε ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Εταιρείας μας.

Αυτόματα μέσω του προγράμματος περιήγησης – φυλλομετρητή (“browser”) ή της κινητής συσκευής που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας στην Ιστοσελίδα μας. Όταν επισκέπτεστε και χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, συλλέγουμε μόνο τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν τα οποία διαβιβάζει το πρόγραμμα περιήγησής σας (φυλλομετρητής – browser) στον διακομιστή (server) μας, τα οποία είναι τεχνικά αναγκαία για την προβολή της ιστοσελίδας μας σε εσάς και την εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Με εξαίρεση τυχόν Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν και τα οποία συλλέγονται από τα Cookies (βλ. περισσότερα Πολιτική Cookies εδώ), τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν περιορίζονται σε όσα έχετε παράσχει εσείς ρητά και για συγκεκριμένο σκοπό και εφόσον έχετε δώσει την ρητή συγκατάθεσή σας. Επίσης, συλλέγουμε Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας και εφόσον εσείς έχετε ρητά συναινέσει προς τούτο, συμπληρώνοντας ρητά τα αντίστοιχα πεδία.

Από τις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, άλλο περιεχόμενο κοινωνικών μέσων, τα εργαλεία και τις εφαρμογές μας.

Από εσάς, όταν επισκέπτεστε το χώρο των εγκαταστάσεών μας για να λάβετε πληροφορίες για τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες, για την παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:

Η επεξεργασία από την εταιρεία μας των απλών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή/και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ειδικών κατηγοριών που σας αφορούν, γίνεται στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς εσάς και δη την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς και βασίζεται:

– στην με θετική ενέργεια, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει συγκατάθεσή σας, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε ελεύθερα οποτεδήποτε.
– στη σύναψη και εκτέλεση μεταξύ μας σύμβασης παροχής των υπηρεσιών μας.
– σε αίτημά σας όταν επισκέπτεστε τους χώρους των εγκαταστάσεών μας για να λάβετε ενημερωτικές πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσιών μας.
– στην νόμιμη υποχρέωσή μας, ως εργαστήριο παροχής υπηρεσιών αισθητικής και για τη συμμόρφωση μας προς την ισχύουσα εθνική /ή και ευρωπαϊκή νομοθεσία και την εκπλήρωση των νομίμων υποχρεώσεών μας προς τις δημόσιες/κρατικές υπηρεσίες και αρχές.
– στο έννομο συμφέρον μας για την εκπλήρωση του εταιρικού μας σκοπού, ήτοι την παροχή των υπηρεσιών μας, για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεών μας.

Χρόνος διατήρησης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:

Η Εταιρεία, σε συμμόρφωση με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία, θα διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα, για χρονικό διάστημα 5 ετών.

Όταν πρόκειται να συμμορφωθούμε με μια νομική ή κανονιστική μας υποχρέωση, διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, τουλάχιστον για όσο διάστημα απαιτείται, σύμφωνα με την νομοθεσία, για να συμμορφωθούμε με την εν λόγω υποχρέωση.

Όταν πρόκειται για την εν γένει επικοινωνία μας μαζί σας, η δήλωση συγκατάθεσής σας τηρείται για όσο χρονικό διάστημα δεν την ανακαλείτε.

Όταν πρόκειται για κάλυψη θέσης εργασίας και αποστολή από εσάς βιογραφικού σημειώματος για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την παραλαβή του.

Εγγυήσεις και μέτρα που λαμβάνουμε για την προστασία των δεδομένων σας

Όταν μας δίνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, λαμβάνουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τηρούνται με ασφάλεια. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε, σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα απολύτως αναγκαία δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και σε εκείνους μόνο τους εργαζομένους μας, που χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα σας αυτά, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες μας σε εσάς. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε το προσωπικό της εταιρείας μας ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και δεσμεύουμε αυτό με συμβάσεις εμπιστευτικότητας, εχεμύθειας και τήρησης απορρήτου των πληροφοριών που λαμβάνουν γνώση λόγω της παροχής των υπηρεσιών μας. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

– Χρήση διακομιστών (server) που βρίσκονται σε χώρους με διαβαθμισμένη και περιορισμένη πρόσβαση και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους.
– Χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμμορφωμένα με τον ΓΚΠΔ, που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. – Υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους·
– Μέτρα επιχειρηματικής συνέχειας.
– Αποθήκευση και διατήρηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν ( τόσο των απλών όσο και των ειδικών κατηγοριών- ευαίσθητα) είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, σε ειδικό αποθηκευτικό χώρο, προστατευμένο και ασφαλή, στον οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση ατόμων χωρίς εξουσιοδότηση.
-Κωδικοποίηση, Κρυπτογράφηση δεδομένων.
– Συνεχής προσαρμογή και επικαιροποίηση της λειτουργίας των διαδικασιών κι συστημάτων μας.

Ποιοί είναι οι αποδέκτες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;
Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, γίνεται από ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της εταιρείας μας, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων της ή/και των εταιρειών που ανήκουν ή θα ανήκουν στον ίδιο με αυτήν «όμιλο» επιχειρήσεων, μέσω συστημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών συσκευών ή/και χειρόγραφα είτε – κατ’ εντολή και για λογαριασμό μας – από εξωτερικούς συνεργάτες που θα ενεργούν ως «εκτελούντες την επεξεργασία» (ενδεικτικά αναφέρονται οικονομικοί σύμβουλοι – λογιστές, νομικοί σύμβουλοι κ.λ.π.), οι οποίοι όμως έχουν δεσμευτεί απέναντί μας για την τήρηση εμπιστευτικότητας, εχεμύθειας και για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και μόνον για τους σκοπούς που μας έχουν παρασχεθεί.

Η εταιρεία μας εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, κοινοποίηση, παραχώρηση κ.λ.π. των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν (πλην όσων αναφέρονται πιο πάνω στην παρούσα) παρά μόνον αν αυτό επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία και απαιτείται να γίνει προς δημόσιους/δικαστικούς/ελεγκτικούς φορείς και αρχές.

Σε κάθε διαβίβαση για την κατ’ εντολή και για λογαριασμό μας επεξεργασία, λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ώστε τα δεδομένα που θα διαβιβάζονται να είναι τα ελάχιστα αναγκαία και ότι θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για νόμιμη προσήκουσα επεξεργασία τους.

Τα δικαιώματά σας:

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ:

•Δικαίωμα πρόσβασης – Δικαίωμα να λαμβάνετε πληροφορίες για το εάν γίνεται επεξεργασία δεδομένων και δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά.
•Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία αυτή (ποιος, για ποιο σκοπό, παραλήπτες, περίοδος διατήρησης κ.λπ.)
•Δικαίωμα στη διόρθωση – Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών προσωπικών δεδομένων και συμπλήρωσης ελλιπών πληροφοριών.
•Δικαίωμα διαγραφής (Δικαίωμα στη λήθη) – Δικαίωμα να αιτείσθε τη διαγραφή οποιωνδήποτε δεδομένων που σας αφορούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις και εφ’ όσον αυτό δεν προσκρούει σε άλλη διάταξη νόμου (δεδομένα που δεν είναι πλέον απαραίτητα, ανάκληση συγκατάθεσης, δεδομένα που έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία).
•Δικαίωμα Περιορισμού της Επεξεργασίας – όταν αμφισβητείται η ακρίβεια των δεδομένων, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας, το υποκείμενο των δεδομένων έχει αντιταχθεί στην αυτοματοποιημένη επεξεργασία.
•Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων – δικαίωμα να αιτείσθε την αποστολή των δεδομένων σας με τηλεομοιότυπο ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε πρόσωπο που μας δηλώσετε, εφόσον αυτό δεν προσκρούει σε άλλη απαγορευτική διάταξη νόμου
•Δικαίωμα να απευθύνεστε ενώπιον της ΑΠΔΠΧ για κάθε ζήτημα που άπτεται της αρμοδιότητάς της σε σχέση με την άνω περιγραφείσα επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορά.

Μπορείτε να ασκήσετε τα άνω δικαιώματά σας κατόπιν υποβολής εκ μέρους του σχετικής έγγραφης αίτησης προς την εταιρεία, η οποία οφείλει να σας απαντήσει χωρίς επιβάρυνσή σας και εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.

Συνέπειες μη παροχής δεδομένων σας

Η παροχή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, είναι απαραίτητη για την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς και την εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, ως εκ τούτου, σε περίπτωση άρνησής σας, για την παροχή τους από εσάς, δεν θα μπορούμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, στέλνοντας email στο Info@dietpal.gr

Πληροφορίες Έκδοσης – Αλλαγές και Ενημερώσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 20/06/2019.

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε και επικαιροποιούμε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς ειδοποίηση προς εσάς, πλην της ανάρτησης της επικαιροποιημένης Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ιστοσελίδα μας. Μπορεί να στέλνουμε περιοδικά email προκειμένου να σας υπενθυμίζουμε τις αλλαγές και τις ενημερώσεις της παρούσας Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά θα πρέπει να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας συχνά, για να ενημερώνεσθε για την τρέχουσα και ισχύουσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.