Πως να χάσω λίπος από την κοιλιά

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χάσει κανείς λίπος από την κοιλιά και όλοι απαιτούν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Μιλήστε με τον διαιτολόγο σας και επιλέξτε τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.
Πως να χάσω λίπος από την κοιλιά

Μία επίπεδη, τονισμένη κοιλιά είναι το όνειρο όλων μας και όσοι προσπαθούμε για να το επιτύχουμε δεν το κάνουμε μόνο χάριν της αισθητικής αλλά και για τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με μια υγιή περιφέρεια.

Το υπερβολικό κοιλιακό λίπος, ιδιαίτερα το σπλαχνικό λίπος, μπορεί να οδηγήσει σε πολλές σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 αλλά και ορισμένους τύπους καρκίνου.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το κοιλιακό λίπος και να εξετάσουμε τους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να το απωλέσουμε, συμπεριλαμβανομένης μιας ισορροπημένης διατροφής, της τακτικής σωματικής δραστηριότητας και της αποτελεσματικής διαχείρισης του στρες και του καλού ύπνου.

Πως να χάσω λίπος από την κοιλιά

Κατανόηση του κοιλιακού λίπους

Προτού ξεκινήσετε να σχεδιάζετε την στρατηγική σας για να χάσετε λίπος στην κοιλιά, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τι είναι το κοιλιακό λίπος και γιατί είναι επιβλαβές.

Το «κοιλιακό λίπος» είναι ένας κοινός και γενικός όρος για τη συσσώρευση υπερβολικού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Υπάρχουν δύο τύποι λίπους στην κοιλιά:

Υποδόριο λίπος: Αυτός ο τύπος λίπους βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και πάνω από τους κοιλιακούς μύες. Είναι το λίπος που μπορείτε να πιάσετε ή να τσιμπήσετε πιάνοντας την κοιλιά σας. Το υποδόριο λίπος παίζει σημαντικό ρόλο στην αποθήκευση ενέργειας αλλά και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας.

Σπλαχνικό λίπος: Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος λίπους στην κοιλιά. Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται πιο βαθιά στην κοιλιά, κάτω από τον μυ, και περιβάλλει τα εσωτερικά σας όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, του στομάχου και των εντέρων. Είναι μεταβολικά ενεργό και μπορεί να εκκρίνει ορμόνες και ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας.

Ενώ κάποια ποσότητα λίπους στην κοιλιά είναι απαραίτητη για σημαντικές σωματικές λειτουργίες όπως η μόνωση, η αποθήκευση ενέργειας και η ρύθμιση των ορμονών, η υπερβολική ποσότητα, ιδιαίτερα του σπλαχνικού λίπους, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα υψηλά επίπεδα σπλαχνικού λίπους σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καταστάσεων όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση, μη φυσιολογική χοληστερόλη και ορισμένοι τύποι καρκίνου όπως του πνεύμονα και του πεπτικού συστήματος ιδίως στις γυναίκες και μάλιστα μετά την εμμηνόπαυση.

Η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, όπως η γενετική (, η κακή διατροφή, τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, το στρες και ένα άστατο πρόγραμμα ύπνου.

Το λίπος στην κοιλιά, είναι ένα θέμα που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, αν και ο τρόπος με τον οποίο κατανέμεται, αποθηκεύεται και χάνεται μπορεί να διαφέρει μεταξύ των φύλων λόγω ποικίλων βιολογικών και ορμονικών παραγόντων.

Πως να χάσω λίπος από την κοιλιά - Κατανομή λίπους

Κατανομή λίπους

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αποθηκεύουν υπερβολικό λίπος στην κοιλιά. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ορμόνες του ανδρικού φύλου, ιδιαίτερα στην τεστοστερόνη, η οποία υπαγορεύει την αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επομένως, οι άνδρες έχουν συνήθως περισσότερο σπλαχνικό λίπος - τον επικίνδυνο τύπο λίπους στην κοιλιά που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα.

Οι γυναίκες, από την άλλη, τείνουν να αποθηκεύουν λίπος στους γοφούς, τους μηρούς και τους γλουτούς λόγω της επιρροής των οιστρογόνων, δίνοντάς τους ένα σχήμα «αχλαδιού». Ωστόσο, αυτό αλλάζει με την εμμηνόπαυση. Καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν, η αποθήκευση λίπους μετατοπίζεται από τους γοφούς και τους μηρούς στην περιοχή της κοιλιάς. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση τείνουν να έχουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά από τις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση.

Η γενετική παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στην κατανομή του λίπους. Κάποιοι έχουν την τάση να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι πολλοί εκείνοι που ενώ είναι αδύνατοι, έχουν κοιλιά. Όμως ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να χαθεί αρκετό λίπος από την κοιλιά έτσι ώστε το σώμα να δείξει πιο ομοιόμορφο.

Απώλεια λίπους στην κοιλιά

Οι άνδρες συχνά χάνουν βάρος πιο γρήγορα από τις γυναίκες λόγω του ότι συνήθως έχουν περισσότερη άπαχη μυϊκή μάζα, η οποία καίει περισσότερες θερμίδες από λίπος, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας. Επομένως, κάνοντας την ίδια δίαιτα και την ίδια σωματική άσκηση, οι άνδρες μπορεί να δουν πιο γρήγορα αποτελέσματα από ότι οι γυναίκες. Είναι γεγονός πως όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, θα χάσουν λίπος από διαφορετικές περιοχές του σώματος με διαφορετικούς ρυθμούς. Δεν είναι δυνατό να στοχεύσετε την απώλεια λίπους σε μια συγκεκριμένη περιοχή (όπως η κοιλιά), αλλά η συνολική απώλεια βάρους θα οδηγήσει σε μείωση του κοιλιακού λίπους με την πάροδο του χρόνου.

Ισορροπημένη διατροφή

Η ενσωμάτωση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για την απώλεια λίπους στην κοιλιά. Σε γεινικές γραμμές, μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη, φρούτα, λαχανικά και υγιή λίπη μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά.

Διάφορες δίαιτες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για την απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες που προάγουν την απώλεια λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς:

Δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες
Δίαιτες όπως η δίαιτα Atkins ή η κετογονική δίαιτα βασίζονται στη μείωση της πρόσληψης υδατάνθρακων. Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορούν να οδηγήσουν σε γρήγορη απώλεια βάρους προκαλώντας μια κατάσταση γνωστή ως κέτωση, η οποία συμβαίνει όταν το σώμα αρχίζει να καίει λίπος για ενέργεια λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας υδατανθράκων. Κάποιες από αυτές τις δίαιτες συχνά περιλαμβάνουν υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης που μπορεί επίσης να ενισχύσει το μεταβολισμό και να μειώσει την όρεξη.

Πως να χάσω λίπος από την κοιλιά

Δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, όπως η δίαιτα Dukan, είναι πολύ αποτελεσματικές στην καύση λίπους. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της λαιμαργίας, στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας και στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Βοηθούν επίσης στη διατήρηση της μυϊκής μάζας κατά την απώλεια βάρους, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του μεταβολικού ρυθμού.

Μεσογειακή διατροφή
Αυτή η δίαιτα δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τις άπαχες πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη όπως το ελαιόλαδο. Είναι γνωστή για τα πολλά οφέλη της για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους και της μείωσης του λίπους στην κοιλιά. Η κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφίμων και σύνθετων υδατάνθρακων σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι και διατηρεί το σάκχαρό σας σταθερό, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την λαιμαργία και την υπερκατανάλωση τροφής που αναπόφευκτα οδηγούν σε αύξηση του βάρους.

Διαλειμματική δίαιτα (νηστεία)
Η διαλειμματική δίαιτα ή νηστεία έχει αποδειχθεί ότι έχει διάφορα οφέλη για την υγεία, ένα από τα οποία περιλαμβάνει τη βοήθεια στην απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Δείτε πώς:

Θερμιδικό έλλειμμα: Η διαλειμματική νηστεία περιλαμβάνει εξ’ ορισμού περιόδους όπου καταναλώνετε καθόλου ή λίγες θερμίδες. Τρώγοντας λιγότερα γεύματα λόγω του περιορισμού στο πλαίσιο της διατροφής, μπορεί φυσικά να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, δημιουργώντας ένα έλλειμμα θερμίδων που είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους.

Αυξάνει την καύση λίπους: Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Αλλάζει επίσης τα επίπεδα ορμονών για να διευκολύνει την απώλεια βάρους. Κατά τη διάρκεια της νηστείας, τα χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, τα υψηλότερα επίπεδα αυξητικής ορμόνης και οι αυξημένες ποσότητες νορεπινεφρίνης (νοραδρεναλίνης) συνεργάζονται για τη διάσπαση του σωματικού λίπους και τη χρήση του για την παροχή ενέργειας στον οργανισμό.

Στοχευμένη απώλεια λίπους στην κοιλιά: Μερικές μελέτες έχουν βρει ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σπλαχνικού λίπους περισσότερο από άλλους τύπους δίαιτας.

Προωθεί την αυτοφαγία: Η νηστεία πυροδοτεί μια διαδικασία που ονομάζεται αυτοφαγία, η οποία είναι ουσιαστικά μια «αποτοξίνωση» για τα κύτταρα σας. Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να βελτιώσει το μεταβολισμό σας και να προστατεύσει από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Οι διαφορετικές μέθοδοι της διαλειμματικής νηστείας περιλαμβάνουν τη μέθοδο 16/8, τη δίαιτα 5:2 και τη μέθοδο eat-stop-eat, μεταξύ άλλων. Η μέθοδος 16/8 επιβάλλει νηστεία κάθε μέρα για 16 ώρες και κατανάλωση γευμάτων τις υπόλοιπες 8 ώρες. Η δίαιτα 5:2 επιτρέπει την κατανάλωση γευμάτων σε ένα ισορροπημένο πάντα πλαίσιο για 5 ημέρες την εβδομάδα, αλλά τις υπόλοιπες δύο μη συνεχόμενες ημέρες περιορίζει την κατανάλωση θερμίδων σε 500-600.

Αν και η διαλειμματική νηστεία έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος, δεν είναι κατάλληλη για όλους. Ορισμένα άτομα πρέπει να αποφεύγουν τη νηστεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ιστορικό διατροφικών διαταραχών, εγκύων ή γυναικών που θηλάζουν, ατόμων με ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή ατόμων κάτω των 18 ετών.

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο πριν ξεκινήσετε τη διαλειμματική νηστεία. Να θυμάστε πως οι προσεκτικά σχεδιασμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι και οι πιο αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα.

Διατροφές με βάση τα φυτά
Δίαιτες όπως η vegan ή η χορτοφαγική διατροφή έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερο σωματικό βάρος και λιγότερο λίπος στην κοιλιά. Αυτές οι δίαιτες δίνουν έμφαση στα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αυτών των τροφών μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι και έτσι να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Πως να χάσω λίπος από την κοιλιά

Eίναι σημαντικό να περιορίσετε τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε αυξημένη αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Επίσης, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αφομοιώνονται γρήγορα, ανεβάζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά και το αίσθημα πείνας.

Φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένοι, πίνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το νερό, υποστηρίζει τον μεταβολισμό και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης!

Τακτική φυσική δραστηριότητα

Η σωματική δραστηριότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια λίπους στην κοιλιά και στην επίτευξη συνολικής απώλειας βάρους. Ακολουθούν μερικές αποτελεσματικές ασκήσεις και δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους στην κοιλιά:

Καρδιαγγειακές ασκήσεις: Η ενασχόληση με αερόβιες δραστηριότητες βοηθά στην καύση θερμίδων και στην αύξηση της συνολικής απώλειας λίπους. Μερικές αποτελεσματικές ασκήσεις cardio περιλαμβάνουν:

Γρήγορο περπάτημα ή jogging
Τρέξιμο ή σπριντ
Ποδηλασία
Κολύμπι
Σχοινάκι
Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)
Μαθήματα χορού ή αεροβικής

Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα.

Προπόνηση μυικής ενδυνάμωσης: Το χτίσιμο μυϊκής μάζας μέσω ασκήσεων ενδυνάμωσης μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού σας και να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια λίπους. Εστιάστε σε σύνθετες ασκήσεις που στοχεύουν ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Καθίσματα (squats)
Deadlifts
Lunges
Κάμψεις
Προβολές
Σανίδες
Ασκήσεις άρσης βαρών ή ασκήσεων αντίστασης

Επιδιώξτε να κάνετε τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης, στοχεύοντας σε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες.

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (High Intensity Interval Training): Οι προπονήσεις HIIT περιλαμβάνουν σύντομες εκρήξεις έντονων ασκήσεων που ακολουθούνται από μικρά διαλείμματα για ξεκούραση ή από ασκήσεις χαμηλότερης έντασης. Αυτό το είδος προπόνησης λέγεται πως είναι πολύ αποτελεσματικό για την καύση θερμίδων και λίπους. Κάποιες από αυτές τις ασκήσεις περιλαμβάνουν:

Burpees
Κωπηλατική
Jump squats
Kettlebell swings
Προπονήσεις σε στυλ Tabata
Διαλείμματα με sprint

Ενσωματώστε ασκήσεις διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης στο πρόγραμμα προπονήσεων σας μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Βασικές ασκήσεις: Η ενδυνάμωση των μυών του κορμού (core exercises) μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος και να βοηθήσει στην απόκτηση μιας πιο λεπτής μέσης. Μερικές αποτελεσματικές βασικές ασκήσεις περιλαμβάνουν:

Σανίδες
Ραχιαίοι
Ασκήσεις κοιλιακών
Άρσεις ποδιών και γλουτών
Πιλάτες ή ασκήσεις γιόγκα

Προσπαθήστε να κάνετε βασικές ασκήσεις τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Ενεργός τρόπος ζωής: Εκτός από τις προπονήσεις σας, εστιάστε το να παραμείνετε δραστήριοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σηκωθείτε από τον καναπέ, περπατήστε όποτε σας δίνεται η ευκαιρία, κάντε δουλειές στο σπίτι και επιλέξτε να ανεβείτε τις σκάλες από το να πάρετε το ασανσερ.

Μη ξεχνάτε, η συνέπεια είναι το κλειδί. Στοχεύστε σε έναν συνδυασμό καρδιαγγειακών ασκήσεων, ασκήσεων μυικής ενδυνάμωσης και βασικών ασκήσεων και αυξήστε σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια των προπονήσεών σας με την πάροδο του χρόνου. Είναι επίσης σημαντικό να ακούτε το σώμα σας, να ξεκινάτε από το επίπεδο ασκήσεων που σας επιτρέπει η φυσικής σας κατάστασης και να προοδεύετε σταδιακά έτσι ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς. Συμβουλευτείτε έναν  γυμναστή ή έναν personal trainer για εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τις ατομικές σας ανάγκες και στόχους.

Διαχείριση του άγχους και ποιοτικός ύπνος

Το χρόνιο στρες και η έλλειψη ύπνου μπορούν να επηρεάσουν το μεταβολισμό σας, οδηγώντας σε αύξηση βάρους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Τόσο το άγχος όσο και η στέρηση ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες της πείνας - τη λεπτίνη και τη γκρελίνη, οδηγώντας σε αυξημένη όρεξη και πρόσληψη θερμίδων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το άγχος και να βελτιώσετε τον ύπνο:

Διαχείριση άγχους: Προσδιορίστε ποιες είναι οι καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος: Έχοντας επίγνωση των καταστάσεων, των ατόμων η και των δραστηριοτήτων που προκαλούν στρες στη ζωή σας, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να βρείτε τρόπους για την αποτελεσματική διαχείριση τους.

Ασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης: Προσπαθήστε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητα σας ασκήσεις που μειώνουν το στρες όπως γιόγκα, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε.

Τακτική σωματική δραστηριότητα: Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική στη μείωση επιπέδων του στρες. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικοί ενισχυτές της διάθεσης. Βρείτε δραστηριότητες που σας αρέσουν, όπως περπάτημα, τζόκινγκ, χορός ή οποιαδήποτε άλλη μορφή σωματικής δραστηριότητας.

Διαχείριση χρόνου: Δώστε προτεραιότητα στις εργασίες που πρέπει να γίνουν, θέστε ρεαλιστικούς στόχους και εξασκήστε αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης χρόνου για να ελαχιστοποιήσετε το άγχος που σχετίζεται με τις προθεσμίες και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Αναζητήστε υποστήριξη: Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε φίλους, οικογένεια ή ψυχολόγους για υποστήριξη και καθοδήγηση. Η συζήτηση για αυτά που σας στρεσάρουν με κάποιον που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει στο να βρείτε λύσεις για να μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε.

Καθιερώστε μια ρουτίνα ύπνου: Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Η καθιέρωση μιας συνεπούς ρουτίνας ύπνου μπορεί πράγματι να υποστηρίξει τις προσπάθειες απώλειας λίπους.

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Η σταθερή παρακολούθηση της προόδου σας μπορεί να σας παρακινήσει και να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο. Μετρήστε τακτικά την περίμετρο της μέσης σας και παρακολουθήστε τις αλλαγές. Η καταγραφή των τροφών που καταναλώνετε μπορεί να σας βοηθήσει στο να παρακολουθείτε την προσπάθεια σας και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων. Ένας διατροφολόγος θα σας βοηθήσει τόσο στο να διαμορφώσει το κατάλληλο, για εσάς, πρόγραμμα διατροφής αλλά θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την πορεία σας, κάνοντας έτσι τυχόν μεταβολές στο πρόγραμμα για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα! Η απώλεια λίπους από την κοιλιά, απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που συνδυάζει μια καλά ισορροπημένη διατροφή, τακτική σωματική δραστηριότητα, επαρκή ύπνο και μια καλή ψυχολογία!

Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

Υπολόγισε το BMI σου και δες σε ποια κατηγορία κατατάσσεσαι, ξεκινώστας από ελλιπές βάρος μέχρι και παχυσαρκία III)

Περιεχομενα αρθρου
Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

Υπολόγισε το BMI σου και δες σε ποια κατηγορία κατατάσσεσαι, ξεκινώστας από ελλιπές βάρος μέχρι και παχυσαρκία III)

cookies

Εφ’ όσον συνεχίζετε την πλοήγηση του ιστότοπου, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.

Όροι Χρήσης & Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Ο επισκέπτης / χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου (www.dietpal.gr) οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών μας και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται και παραχωρεί τη συγκατάθεσή του. Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ό,τι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Δικτυακού μας τόπου. Η Νοοζιτ (εφεξής για λόγους συντομίας η Δικαιούχος) δύναται οποιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις, οι δε χρήστες / επισκέπτες οφείλουν κάθε φορά να ελέγχουν για ενδεχόμενες αλλαγές και εφόσον εξακολουθούν τη χρήση εικάζεται ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να απέχουν από τη χρήση/επίσκεψη του Δικτυακού μας τόπου.

Στοιχεία Εταιρείας:
ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOYZIT I.K.E.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΗΜ.ΓΟΥΝΑΡΗ 78 – 16561 ΓΛΥΦΑΔΑ
ΑΦΜ:800713689 – ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΑΡ.ΓΕΜΗ:137943201000
ΤΗΛ.211-212-0506

Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, κειμένων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση ( download )», μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της Δικαιούχου.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον δικό μας Δικτυακό τόπο.

Υποχρεώσεις επισκέπτη / χρήστη

Ο επισκέπτης / χρήστης του Δικτυακού μας τόπου οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου. Επίσης, οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια, ευγενικά και διακριτικά κατά την διάρκεια επίσκεψής του και χρήσης του Δικτυακού μας τόπου, ενώ απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ή άλλων που αντίκεινται στην NETIQUETTE ( Κώδικας Συμπεριφοράς Χρηστών INTERNET ). Οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στο Δικτυακό μας τόπο ή στο Δίκτυο γενικότερα απορρέουσα από την κακή ή αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον χρήστη / επισκέπτη ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής του ευθύνης.

«Δεσμοί» (links) προς άλλα sites

Ο Δικτυακός μας τόπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη / χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στο περιβάλλον ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε. Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών μας και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.

Προστασία προσωπικών δεδομένων και διαφήμιση

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη του Δικτυακού μας τόπου διέπεται από τους όρους της παρούσας και τις σχετικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου ( Ν. 2472 / 1997, Π.δ. 207 / 1998. Π.δ. 79 / 2000 και αρ. 8 Ν. 2819 / 2000 ), όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ( Οδ. 95/46/ΕΚ και Οδ. 97/66/ΕΚ ).

Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγει ο Δικτυακός μας τόπος είναι μόνο προαιρετικά και δύναται να συλλεχθούν μόνο με τη ρητή συγκατάβαση του χρήστη.

Δύναται ο χρήστης να λάβει διαφημιστικό υλικό στα ηλεκτρονικά στοιχεία που έχει δηλώσει (email, κινητό ,σταθερό τηλ.), από την Δικαιούχο εταιρεία ,εφόσον ρητά έχει δώσει την συγκατάθεση του.

Δύναται ο χρήστης να λάβει διαφημιστικό υλικό στα ηλεκτρονικά στοιχεία που έχει δηλώσει (email, κινητό ,σταθερό τηλ.), από τους πελάτες της Δικαιούχου εταιρείας ,εφόσον ρητά έχει δώσει την συγκατάθεση του. Ως πελάτης της Δικαιούχου ορίζεται κάθε επαγγελματίας ή επιχείρηση που έχει αποδεδειγμένα τιμολογηθεί από την Δικαιούχο για οποιαδήποτε υπηρεσία της.

Οποιοδήποτε διαφημιστικό μήνυμα, θα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Directiva2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Συναλλαγές από απόσταση

Για την διευκόλυνση των πελατών/συνεργατών μας και σαν τρόπος πληρωμής, δύναται να διενεργούνται συναλλαγές από απόσταση.

Ο συνεργάτης/πελάτης αποδέχεται τους όρους χρήσης οι οποίοι ορίζονται στο πλαίσιο διενέργειάς συναλλαγών από απόσταση και βάσει του νόμου 2251/1994 περί προστασίας καταναλωτών, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει και ειδικότερα τα άρθρα 4 περί παροχής υπηρεσιών από απόσταση με τεχνικά μέσα.

Πολιτική Cookies

Για τη βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σχετικά με κάποιες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον ιστότοπο dietpal.gr, χρησιμοποιούνται cookies, τα οποία στέλνονται στο πρόγραμμα πλοήγησης των χρηστών από τους διαδικτυακούς server του ιστοτόπου www.dietpal.gr και αποθηκεύονται στον υπολογιστή του κάθε χρήστη, προκειμένου να επιτρέπουν τη, σε δεύτερο χρόνο, την ταυτοποίησή τους, εφόσον έχουν ήδη επισκεφθεί την ιστοσελίδα, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες της εταιρείας και τις επιμέρους εσωτερικές ιστοσελίδες του ιστοτόπου, μέσω της απομνημόνευσης επιλογών, ρυθμίσεων και διαδρομών πλοήγησης.

Cookies δύνανται, επίσης, να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία και από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης και της Google μέσω υπηρεσιών της τελευταίας (Google Analytics για παράδειγμα), για στατιστικούς σκοπούς (μέτρηση και ποιοτική ανάλυση επισκεψιμότητας, διάγνωση λογισμικού και συσκευής που χρησιμοποιεί ο χρήστης κλπ). Ο χρήστης δύναται να αποτρέψει την χρήση τέτοιων cookies ή να καθορίσει τις επιμέρους ρυθμίσεις αυτών, μέσω των επιλογών της Google. Ομοίως, ο ιστότοπος www.dietpal.gr ενσωματώνει λειτουργίες που παρέχονται από τρίτους, για τις οποίες λειτουργίες χρησιμοποιούνται cookies από τους αντίστοιχους παρόχους των σχετικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, στο www.dietpal.gr ενσωματώνονται λειτουργίες από τις ακόλουθες υπηρεσίες, που χρησιμοποιούν cookies σύμφωνα με την αντίστοιχη πολιτική τους, όπως αυτή αναφέρεται στους αντίστοιχους σχετικούς συνδέσμους:

Facebook – Cookie Policy
Instagram – Cookie Policy
Twitter – Cookie Policy
YouTube – Cookie Policy επιτρέπει την εμφάνιση βίντεο στην ιστοσελίδα.
Google Analytics – GA Cookie Usage Guide

Οι λειτουργίες των ανωτέρω υπηρεσιών τρίτων, είναι δυνατόν να έχουν επίδραση στα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα των χρηστών, ανάλογα με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις που οι τελευταίοι έχουν επιλέξει στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Τα cookies αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τους ανωτέρω σκοπούς, χωρίς να λαμβάνουν περαιτέρω πληροφορίες ως προς την ταυτότητα του χρήστη ή άλλων δεδομένων του.

Ο χρήστης του www.dietpal.gr , σε περίπτωση που επιθυμεί να πλοηγηθεί στον ιστότοπο χωρίς να γίνεται χρήση cookies έχει την τεχνική δυνατότητα να ρυθμίσει ανάλογα τον υπολογιστή του, ώστε να αποκλείονται τα cookies. Σε περίπτωση αποκλεισμού των cookies, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να μην έχουν πλήρη πρόσβαση στο σύνολο του περιεχομένου και τις υπηρεσίες του www.dietpal.gr r ή να στερηθούν επιπλέον δυνατότητες, επιλογές ή διευκολύνσεις που είναι δυνατόν να παρέχονται μόνο κατόπιν ταυτοποίησης μέσω cookies.

Κατά την αρχική επίσκεψη του χρήστη στον ιστότοπο www.dietpal.gr εμφανίζεται αναδυόμενη ειδοποίηση με την οποία ο χρήστης ενημερώνεται ότι: «Ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας πλοήγησης. Η συνέχιση της πλοήγησης στο www.dietpal.gr προϋποθέτει συναίνεση στην Πολιτική Cookies και στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας». Στην ανωτέρω ειδοποίηση ο χρήστης παραπέμπεται μέσω αντίστοιχων ενεργών συνδέσμων στην Πολιτική Cookies και τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας. Η παρά την ανωτέρω ειδοποίηση εξακολούθηση της πλοήγησης στην ιστοσελίδα, αποτελεί τεκμήριο ότι ο χρήστης έλαβε γνώση της Πολιτικής Cookies και των Όρων Χρήσης της ιστοσελίδας, συνεπάγεται την αποδοχή τους εκ μέρους του χρήστη, και απαλλάσσει την εταιρεία από οποιαδήποτε ευθύνη για τους λόγους που περιλαμβάνονται σ’ αυτούς.

Εφαρμοστέο δίκαιο και λοιποί όροι

Η συγκεκριμένη σύμβαση χρήσης διέπεται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, τις οδηγίες και τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Δικαίου και τις σχετικές Διεθνείς διατάξεις, ερμηνεύεται δε με βάση τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του οικονομικού και κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος. Εάν κάποια διάταξη κριθεί αντίθετη προς το νόμο και ως εκ τούτου άκυρη ή ακυρώσιμη, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Καμία τροποποίηση των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή. Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές εξ αφορμής της εν λόγω σύμβασης είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η ιστοσελίδα www.dietpal.gr (στο εξής “η ιστοσελίδα”) ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία «NΟΟΖΙΤ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» που εδρεύει στο Δήμο Γλυφάδας επί της οδού Γεννηματά 55-57 με ΑΦΜ 800713689 (στο εξής «Εταιρεία») λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με και σε συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις της ως Υπευθύνου Επεξεργασίας που απορρέουν από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (GDPR).

Με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας ενημερώνουμε για το είδος των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν και που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, τη νομική βάση για την επεξεργασία τους, τους σκοπούς επεξεργασίας, το χρονικό διάστημα διατήρησης των δεδομένων, τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, τα δικαιώματα που έχετε με βάση το πιο πάνω νομικό πλαίσιο, τους αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων καθώς και τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που έχουμε λάβει για την ασφάλεια και την προστασία τους.

Σας ενημερώνουμε ότι την παρούσα Πολιτική Προστασίας μπορείτε να την βρείτε διαθέσιμη σε έντυπη μορφή και στο κατάστημα της εταιρείας ενώ ενδέχεται να τροποποιείται, προκειμένου να είναι πάντοτε ενημερωμένη και σύμφωνη με τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις. Παρακαλείσθε να επισκέπτεσθε τακτικά την ιστοσελίδα μας www.dietpal.gr προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι είστε ενήμεροι για τυχόν αλλαγές.

Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων της ΕΕ 2016/679 (GDPR), αναφέρεται σε κάθε πληροφορία που αφορά σε ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο, που είναι και το υποκείμενο των δεδομένων, όπως ενδεικτικά: ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του

Τί είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για εσάς;

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο δόθηκαν και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον για το σκοπό αυτό και αφού προηγουμένως έχουμε λάβει τη ρητή συγκατάθεσή σας.

Ειδικότερα:

Απλά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν: Συλλέγουμε απλά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ενδεικτικά: το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, το φύλο, την εθνικότητα, την προσωπική/οικογενειακή κατάσταση, την ηλικία, τα στοιχεία επικοινωνίας (κατοικία – ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού ή/και κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), τα τραπεζικά στοιχεία και στοιχεία πληρωμών, τον αριθμό ταυτότητας ή/και τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), Α.Φ.Μ., αρμόδια Δ.Ο.Υ. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα αυτά θα περιληφθούν στο φάκελο ή/και στην καρτέλα που θα δημιουργηθεί είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή.

Δεδομένα που αφορούν την υγεία (ειδικών κατηγοριών προσωπικά δεδομένα): συλλέγουμε από εσάς δεδομένα σχετικά με τις παρεχόμενες από την Εταιρεία υπηρεσίες Διαιτολογίας-Διατροφολογίας, μόνον εφ’ όσον έχετε παράσχει ρητά προς τούτο τη συναίνεση και συγκατάθεσή σας για την παροχή εν γένει υπηρεσιών προς το σκοπό εξασφάλισης της καλαίσθητης εμφάνισης, της φυσικής ενδυνάμωσης του σώματος, της απώλειας ή προσθήκης βάρους ώστε η φυσική κατάσταση του σώματος να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αντιλήψεις περί καλαίσθητης εμφάνισης του σώματος, αλλά και στις αντιλήψεις περί υγιεινής διατροφής. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα αυτά θα περιληφθούν στο φάκελο που θα δημιουργηθεί είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, μετά την επίσκεψή σας στις εγκαταστάσεις μας.

Δεδομένα και Στοιχεία Επικοινωνίας: συλλέγουμε το ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας και γενικότερα τα στοιχεία επικοινωνίας σας (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και του αριθμού τηλεφώνου σας (σταθερού ή/και κινητού).
Απαραίτητα Στοιχεία για την Έκδοση Νομίμων Παραστατικών: συλλέγουμε τα στοιχεία σας που είναι απαραίτητα για την τιμολόγηση και πληρωμή των παρεχομένων υπηρεσιών μας καθώς και τη διαχείριση ζητημάτων πληρωμών, όπως για παράδειγμα ο ΑΦΜ σας, τα τραπεζικά στοιχεία σας και στοιχεία πληρωμών (π.χ. ΙΒΑΝ) κ.λπ.

Στοιχεία δραστηριότητας on-line: συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, όταν χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές υπηρεσίες και διαδικτυακούς τόπους της εταιρείας μας και εφ’ όσον έχετε προηγουμένως παράσχει ρητά τη συγκατάθεσή σας για το σκοπό αυτό. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν το αναγνωριστικό λογαριασμού σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διεύθυνση IP και άλλα αναγνωριστικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο που μας παρέχετε on-line στην ιστοσελίδα μας. Τα ανωτέρω ισχύουν μόνον για τις διαδικτυακές υπηρεσίες και διαδικτυακούς τόπους των οποίων την ιδιοκτησία έχει η εταιρεία μας και δεν ισχύει για πληροφορίες που συλλέγονται μέσω οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού ιστοτόπου.

Η Εταιρεία δηλώνει ότι δεν θα συλλέγει και δεν θα επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από ανήλικα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να εξασφαλίσει προηγουμένως την συγκατάθεση του προσώπου που ασκεί τη γονική μέριμνα του ανηλίκου.

Για ποιό σκοπό επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν ενδεικτικά για τους κατωτέρω αναγραφόμενους σκοπούς:

Για την εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς εσάς και συγκεκριμένα για την παροχή υπηρεσιών διατροφολογίας.

Για την χάραξη στρατηγικής διαφήμισης, μάρκετινγκ, επικοινωνία, παροχή υπηρεσιών εμπορίου/ μάρκετινγκ (marketing) μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή αποστολής μηνύματος sms ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παροχή υπηρεσιών προγραμματικής διαφήμισης (όπου αγοράζεται και πωλείται ηλεκτρονικά στοχευμένη διαφημιστική προβολή), την παροχή υπηρεσιών άμεσου μάρκετινγκ, την επεξεργασία δεδομένων για την παρακολούθηση της επιτυχίας διαφημιστικών εκστρατειών, την παρακολούθηση, διαχείριση, και επαναπροσανατολισμό μέσω των πλατφορμών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την συνεργασία με άτομα που ασκούν επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την παροχή υπηρεσιών προώθησης πωλήσεων (Promotion) και παροχή υπηρεσιών Εμπορίου/ Μάρκετινγκ (Marketing).

Για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας σε εσάς.

Για την κάθε είδους επικοινωνία μας μαζί σας για την ενημέρωσή σας στα πλαίσια των παρεχομένων υπηρεσιών μας (συμπεριλαμβανομένης και τηλεφωνικής κλήσης, απoστολής μηνύματος sms, αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέες υπηρεσίες, για την υπενθύμιση, επιβεβαίωση ραντεβού ή/και επανελέγχου και για την παροχή υπηρεσιών Εμπορίου/ Μάρκετινγκ (Marketing)).

Για την αξιολόγηση των προσόντων και ικανοτήτων σας για θέση εργασίας στην εταιρεία μας, για την οποία υποβάλατε αίτηση και βιογραφικό και για λόγους επικοινωνίας μας μαζί σας για το σκοπό αυτό.

Για την εν γένει συμμόρφωσή μας με έννομες υποχρεώσεις μας και δη με την ισχύουσα φορολογική, ασφαλιστική, εργατική νομοθεσία, τους ισχύοντες νόμους για την υγεία, την παροχή των υπηρεσιών μας και τις εν γένει νόμιμες υποχρεώσεις μας, συμπεριλαμβανομένης και της υποχρέωσής μας τήρησης ιατρικού αρχείου (αρ. 14 ΚΙΔ). τήρηση αρχείου επεξεργασίας δεδομένων υγείας (αρ. 30 ΓΚΠΔ).

Για τη συμμόρφωσή μας με νομικές διαδικασίες και δικαστικές αποφάσεις, για να απαντούμε σε αιτήματα από δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες και αρχές κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας τους.

Για την εκπλήρωση του εννόμου συμφέροντος της εταιρείας μας.

Για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων και αξιώσεών μας προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντά μας και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας, ή των συνεργατών μας και προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα, το ιδιωτικό απόρρητο, την ασφάλεια ή τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας μας και των συνεργατών μας, των δικών σας νομίμων αξιώσεων ή δικαιωμάτων σας, ή άλλων ατόμων.

Από πού συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν συλλέγονται:

Από εσάς, όταν επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί μας, όταν συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες ή αποστέλλετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (“e-mail”), ή με οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία σας μαζί μας, με σκοπό να πληροφορηθείτε ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Εταιρείας μας.

Αυτόματα μέσω του προγράμματος περιήγησης – φυλλομετρητή (“browser”) ή της κινητής συσκευής που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας στην Ιστοσελίδα μας. Όταν επισκέπτεστε και χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, συλλέγουμε μόνο τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν τα οποία διαβιβάζει το πρόγραμμα περιήγησής σας (φυλλομετρητής – browser) στον διακομιστή (server) μας, τα οποία είναι τεχνικά αναγκαία για την προβολή της ιστοσελίδας μας σε εσάς και την εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Με εξαίρεση τυχόν Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν και τα οποία συλλέγονται από τα Cookies (βλ. περισσότερα Πολιτική Cookies εδώ), τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν περιορίζονται σε όσα έχετε παράσχει εσείς ρητά και για συγκεκριμένο σκοπό και εφόσον έχετε δώσει την ρητή συγκατάθεσή σας. Επίσης, συλλέγουμε Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας και εφόσον εσείς έχετε ρητά συναινέσει προς τούτο, συμπληρώνοντας ρητά τα αντίστοιχα πεδία.

Από τις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, άλλο περιεχόμενο κοινωνικών μέσων, τα εργαλεία και τις εφαρμογές μας.

Από εσάς, όταν επισκέπτεστε το χώρο των εγκαταστάσεών μας για να λάβετε πληροφορίες για τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες, για την παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:

Η επεξεργασία από την εταιρεία μας των απλών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή/και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ειδικών κατηγοριών που σας αφορούν, γίνεται στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς εσάς και δη την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς και βασίζεται:

– στην με θετική ενέργεια, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει συγκατάθεσή σας, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε ελεύθερα οποτεδήποτε.
– στη σύναψη και εκτέλεση μεταξύ μας σύμβασης παροχής των υπηρεσιών μας.
– σε αίτημά σας όταν επισκέπτεστε τους χώρους των εγκαταστάσεών μας για να λάβετε ενημερωτικές πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσιών μας.
– στην νόμιμη υποχρέωσή μας, ως εργαστήριο παροχής υπηρεσιών αισθητικής και για τη συμμόρφωση μας προς την ισχύουσα εθνική /ή και ευρωπαϊκή νομοθεσία και την εκπλήρωση των νομίμων υποχρεώσεών μας προς τις δημόσιες/κρατικές υπηρεσίες και αρχές.
– στο έννομο συμφέρον μας για την εκπλήρωση του εταιρικού μας σκοπού, ήτοι την παροχή των υπηρεσιών μας, για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεών μας.

Χρόνος διατήρησης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:

Η Εταιρεία, σε συμμόρφωση με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία, θα διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα, για χρονικό διάστημα 5 ετών.

Όταν πρόκειται να συμμορφωθούμε με μια νομική ή κανονιστική μας υποχρέωση, διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, τουλάχιστον για όσο διάστημα απαιτείται, σύμφωνα με την νομοθεσία, για να συμμορφωθούμε με την εν λόγω υποχρέωση.

Όταν πρόκειται για την εν γένει επικοινωνία μας μαζί σας, η δήλωση συγκατάθεσής σας τηρείται για όσο χρονικό διάστημα δεν την ανακαλείτε.

Όταν πρόκειται για κάλυψη θέσης εργασίας και αποστολή από εσάς βιογραφικού σημειώματος για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την παραλαβή του.

Εγγυήσεις και μέτρα που λαμβάνουμε για την προστασία των δεδομένων σας

Όταν μας δίνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, λαμβάνουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τηρούνται με ασφάλεια. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε, σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα απολύτως αναγκαία δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και σε εκείνους μόνο τους εργαζομένους μας, που χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα σας αυτά, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες μας σε εσάς. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε το προσωπικό της εταιρείας μας ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και δεσμεύουμε αυτό με συμβάσεις εμπιστευτικότητας, εχεμύθειας και τήρησης απορρήτου των πληροφοριών που λαμβάνουν γνώση λόγω της παροχής των υπηρεσιών μας. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

– Χρήση διακομιστών (server) που βρίσκονται σε χώρους με διαβαθμισμένη και περιορισμένη πρόσβαση και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους.
– Χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμμορφωμένα με τον ΓΚΠΔ, που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. – Υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους·
– Μέτρα επιχειρηματικής συνέχειας.
– Αποθήκευση και διατήρηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν ( τόσο των απλών όσο και των ειδικών κατηγοριών- ευαίσθητα) είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, σε ειδικό αποθηκευτικό χώρο, προστατευμένο και ασφαλή, στον οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση ατόμων χωρίς εξουσιοδότηση.
-Κωδικοποίηση, Κρυπτογράφηση δεδομένων.
– Συνεχής προσαρμογή και επικαιροποίηση της λειτουργίας των διαδικασιών κι συστημάτων μας.

Ποιοί είναι οι αποδέκτες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;
Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, γίνεται από ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της εταιρείας μας, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων της ή/και των εταιρειών που ανήκουν ή θα ανήκουν στον ίδιο με αυτήν «όμιλο» επιχειρήσεων, μέσω συστημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών συσκευών ή/και χειρόγραφα είτε – κατ’ εντολή και για λογαριασμό μας – από εξωτερικούς συνεργάτες που θα ενεργούν ως «εκτελούντες την επεξεργασία» (ενδεικτικά αναφέρονται οικονομικοί σύμβουλοι – λογιστές, νομικοί σύμβουλοι κ.λ.π.), οι οποίοι όμως έχουν δεσμευτεί απέναντί μας για την τήρηση εμπιστευτικότητας, εχεμύθειας και για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και μόνον για τους σκοπούς που μας έχουν παρασχεθεί.

Η εταιρεία μας εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, κοινοποίηση, παραχώρηση κ.λ.π. των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν (πλην όσων αναφέρονται πιο πάνω στην παρούσα) παρά μόνον αν αυτό επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία και απαιτείται να γίνει προς δημόσιους/δικαστικούς/ελεγκτικούς φορείς και αρχές.

Σε κάθε διαβίβαση για την κατ’ εντολή και για λογαριασμό μας επεξεργασία, λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ώστε τα δεδομένα που θα διαβιβάζονται να είναι τα ελάχιστα αναγκαία και ότι θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για νόμιμη προσήκουσα επεξεργασία τους.

Τα δικαιώματά σας:

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ:

•Δικαίωμα πρόσβασης – Δικαίωμα να λαμβάνετε πληροφορίες για το εάν γίνεται επεξεργασία δεδομένων και δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά.
•Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία αυτή (ποιος, για ποιο σκοπό, παραλήπτες, περίοδος διατήρησης κ.λπ.)
•Δικαίωμα στη διόρθωση – Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών προσωπικών δεδομένων και συμπλήρωσης ελλιπών πληροφοριών.
•Δικαίωμα διαγραφής (Δικαίωμα στη λήθη) – Δικαίωμα να αιτείσθε τη διαγραφή οποιωνδήποτε δεδομένων που σας αφορούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις και εφ’ όσον αυτό δεν προσκρούει σε άλλη διάταξη νόμου (δεδομένα που δεν είναι πλέον απαραίτητα, ανάκληση συγκατάθεσης, δεδομένα που έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία).
•Δικαίωμα Περιορισμού της Επεξεργασίας – όταν αμφισβητείται η ακρίβεια των δεδομένων, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας, το υποκείμενο των δεδομένων έχει αντιταχθεί στην αυτοματοποιημένη επεξεργασία.
•Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων – δικαίωμα να αιτείσθε την αποστολή των δεδομένων σας με τηλεομοιότυπο ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε πρόσωπο που μας δηλώσετε, εφόσον αυτό δεν προσκρούει σε άλλη απαγορευτική διάταξη νόμου
•Δικαίωμα να απευθύνεστε ενώπιον της ΑΠΔΠΧ για κάθε ζήτημα που άπτεται της αρμοδιότητάς της σε σχέση με την άνω περιγραφείσα επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορά.

Μπορείτε να ασκήσετε τα άνω δικαιώματά σας κατόπιν υποβολής εκ μέρους του σχετικής έγγραφης αίτησης προς την εταιρεία, η οποία οφείλει να σας απαντήσει χωρίς επιβάρυνσή σας και εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.

Συνέπειες μη παροχής δεδομένων σας

Η παροχή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, είναι απαραίτητη για την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς και την εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, ως εκ τούτου, σε περίπτωση άρνησής σας, για την παροχή τους από εσάς, δεν θα μπορούμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, στέλνοντας email στο Info@dietpal.gr

Πληροφορίες Έκδοσης – Αλλαγές και Ενημερώσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 20/06/2019.

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε και επικαιροποιούμε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς ειδοποίηση προς εσάς, πλην της ανάρτησης της επικαιροποιημένης Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ιστοσελίδα μας. Μπορεί να στέλνουμε περιοδικά email προκειμένου να σας υπενθυμίζουμε τις αλλαγές και τις ενημερώσεις της παρούσας Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά θα πρέπει να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας συχνά, για να ενημερώνεσθε για την τρέχουσα και ισχύουσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.