Πώς να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα

Είναι, άραγε, εφικτό να χάσει κανείς βάρος χωρίς να κάνει δίαιτα; Η επιστήμη λέει πως ναι. Απλά θέλει τρόπο.
Πώς να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα

Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να μπορεί να χάσει μερικά κιλά και να αποκτήσει το σώμα των ονείρων του χωρίς να χρειάζεται να μετρήσει θερμίδες ή να μετρήσει τις μπουκιές που τρώει έστω και για μια μέρα; Αυτό θα αποτελούσε σημαντική πρόοδο. Αν μπορούσε η ζωή να μας συμπεριφέρεται με τέτοια γενναιοδωρία!

Υπάρχει όμως ελπίδα: υπάρχει στην πραγματικότητα ένας τρόπος να χάσετε κάποιο βάρος χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από τον ανελέητο δρόμο της δίαιτας. Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες θυσίες, αλλά τα οφέλη θα είναι σημαντικά και πιθανότατα θα σας εκπλήξουν.

Γιατί οι άνθρωποι μισούν τη δίαιτα;

Η δίαιτα θεωρείται από πολλούς περισσότερο αγγαρεία παρά στοχευμένη και συνειδητή επιλογή τρόπου ζωής.

Όταν ξεκινάτε μια δίαιτα, τίποτα δεν μοιάζει εύκολο, ειδικά αν πρέπει να εγκαταλείψετε όλα τα αγαπημένα σας γλυκά και σνακ που πάντα ανυπομονούσατε να φάτε. Η επιβολή ακραίων περιορισμών στα τρόφιμα που επιτρέπεται να φάτε ενδέχεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην ψυχική σας υγεία όσο και στη συνολική σας ευεξία, ιδιαίτερα σε μια εποχή που αμέτρητα σνακ που ξεπερνούν κάθε φαντασία σε σχήμα, άρωμα και γεύση βρίσκονται άμεσα διαθέσιμα, όπου και αν βρεθούμε.

Επίσης, η δέσμευση χρόνου που σχετίζεται με τη δίαιτα μπορεί να είναι καταλυτική για μερικούς ανθρώπους, αφού συνήθως χρειάζονται αρκετοί μήνες για να φανούν τα πρώτα σημαντικά οφέλη και μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν ακόμη και πολλά χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση και την σοβαρότητα της κατάστασης.

Παράλληλα, όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος σύντομα ανακαλύπτουν ότι οι περιορισμοί που τίθενται στη διατροφή τους καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη τη συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες κάθε είδους (μπαράκια, εστιατόρια, πάρτι οικογενειακές συγκεντρώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις), με αποτέλεσμα να απομονώνονται, αφού είναι δύσκολο για αυτούς να αποφύγουν να υποκύψουν στον πειρασμό και να φάνε κάτι που δεν θα έπρεπε. Η κοινωνική απομόνωση είναι από τους σοβαρούς παράγοντες αποτυχίας μιας δίαιτας. Είναι, δηλαδή, σημαντικό, πριν επιλέξετε διατροφικό πρόγραμμα, να διαπιστώσετε αν θα έχετε τη δυνατότητα να το εισάγετε στον δικό σας τρόπο ζωής, χωρίς να επιβαρύνει την κοινωνικότητά σας.

Γιατί οι περισσότερες δίαιτες αποτυγχάνουν;

Οι περισσότερες δίαιτες αποτυγχάνουν επειδή είναι πολύ περιοριστικές και δεν λαμβάνουν υπόψη την ψυχολογία του ανθρώπου που προσπαθεί να χάσει βάρος. Όλοι οι άνθρωποι λαχταρούν κάποια από τα είδη που δεν επιτρέπεται να φάνε, όμως ο αυστηρός περιορισμός δημιουργεί μια ανθυγιεινή ψυχολογική σχέση με το φαγητό που κάνει την τήρηση του εκάστοτε διατροφικού πλάνου ακόμα δυσκολότερη με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό δημιουργεί έναν κύκλο αποτυχίας. Όταν οι άνθρωποι δεν επιτυγχάνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σχετικά γρήγορα, συνήθως εγκαταλείπουν το πρόγραμμα διατροφής τους. Ακόμα κι αν κάποιος μπορεί να δεσμευτεί σε μια αυστηρή δίαιτα για σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό σπάνια οδηγεί σε μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, καθώς δεν αντιμετωπίζει τα υποκείμενα προβλήματα που σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες ή τις επιλογές του τρόπου ζωής κάποιου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα χαμένα κιλά ανακτώνται γρήγορα και με το παραπάνω, συμβάλλοντας στην δημιουργία μακροχρόνιας κατάθλιψης.

Είναι δυνατόν να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα;

Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος χωρίς δίαιτα, αλλά με τις σωστές στρατηγικές, είναι εφικτό να διώξεις κάποια από τα περιττά κιλά. Η άσκηση είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές για την απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα που βοηθά στην καύση θερμίδων και στην οικοδόμηση καλού μυϊκού συστήματος. Το να τρώτε αργά και να παρακολουθείτε το μέγεθος της μερίδας είναι επίσης σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακολουθούν καλύτερα πόσο τρώνε, αλλά επίσης τους βοηθά να αισθάνονται χορτάτοι πιο γρήγορα. Επιπλέον, η κατανάλωση άφθονου νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε την πείνα μακριά, ανάμεσα στα γεύματα. Θυμηθείτε, ακόμα και στο νερό πρέπει να έχετε κάποιο μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση νερού θα διώξει από τον οργανισμό σας πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, επιφέροντας επιβλαβή αποτελέσματα για την υγεία.

Η καλή ποιότητα ύπνου και η μείωση των επιπέδων στρες είναι δύο άλλοι σημαντικοί παράγοντες όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος χωρίς να καταφύγετε σε δίαιτα. Ο κακός ύπνος έχει συνδεθεί με την αύξηση των ορμονών της όρεξης που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής, ενώ τα υψηλά επίπεδα στρες είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη λαχτάρα για ανθυγιεινά τρόφιμα.

Εξάσκηση και απώλεια βάρους

Η γυμναστική ή οποιαδήποτε μορφής άσκηση είναι κοινός στόχος των περισσότερων ανθρώπων που θέλουν να χάσουν βάρος και να χτίσουν καλό μυϊκό σύστημα. Δεν είναι λίγα τα οφέλη από την τακτική σωματική δραστηριότητα, όπως η καύση θερμίδων και λίπους, η οικοδόμηση καλής μυϊκής μάζας και η αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Εκτός από αυτές τις σωματικές βελτιώσεις, η άσκηση είναι επίσης ευεργετική και για την ψυχική ευεξία λόγω της παραγωγής ενδορφινών και κανναβινοειδών (ναι, σωστά διαβάσατε), δηλαδή ουσιών που σχετίζονται με συναισθήματα ευχαρίστησης.

Εξάσκηση και απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Η άσκηση όχι μόνο σας βοηθά να βελτιώσετε την φυσική σας κατάστασης, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα επίπεδα πείνας. Ιδιαίτερα όταν κάνετε καρδιαγγειακές ασκήσεις (cardio) όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, το σώμα σας απελευθερώνει χημικές ουσίες που μειώνουν την όρεξη, βελτιώνουν το μεταβολισμό και διευκολύνουν τη διαδικασία επεξεργασίας της τροφής. Επιπλέον, όταν η μυϊκή μάζα αυξάνεται μέσω προπόνησης ενδυνάμωσης, αυτό αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας, πράγμα που σημαίνει ότι καίγονται περισσότερες θερμίδες ακόμη και σε ηρεμία.

Πόσο συχνά πρέπει να ασκούμαι για να χάσω βάρος;

Η τακτική άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος οποιουδήποτε σχεδίου απώλειας βάρους. Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πόσο συχνά πρέπει να ασκείστε και ποιος τύπος σωματικής δραστηριότητας λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Δεν υπάρχει μια απάντηση για όλους όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός σωστού ημερήσιου προγράμματος άσκησης, καθώς η φυσική κατάσταση και ο τρόπος ζωής του καθενός είναι διαφορετικοί. Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα ασκήσεις μέτριας έντασης ή 75 λεπτά την εβδομάδα ασκήσεις υψηλής έντασης (HIIT ή High Intensity Interval Training), προκειμένου να επιτύχετε ουσιαστικά αποτελέσματα και να χάσετε το βάρος που πρέπει σύμφωνα με τον σωματότυπό σας.

Η ιδανική εβδομαδιαία ρουτίνα άσκησης φαίνεται διαφορετική από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το τρέχον επίπεδο φυσικής κατάστασης και το τρόπο που ζει ο καθένας μας. Εννοείται ότι όσοι κάνουν καθιστική ζωή θα πρέπει να αυξήσουν τις ώρες που εξασκούνται μέσα στην εβδομάδα. Η γενική σύσταση είναι ότι οι ενήλικες πρέπει να επιδιώκουν τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας την ημέρα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα, τζόκινγκ, κολύμπι ή ποδήλατο – και γενικά οτιδήποτε ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό και τονώνει το μεταβολισμό.

Τρώτε προσεκτικά

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι να τρώτε προσεκτικά, κάτι που περιλαμβάνει, για πολλούς από εμάς, αρκετές αλλαγές στον τρόπο που τρεφόμαστε. Η ιδέα είναι να τρώτε αργά και να προσέχετε τα τρόφιμα που καταναλώνετε να είναι φυσικά, φρέσκα και καλής ποιότητας.

Όταν τρώτε προσεκτικά, αφιερώστε χρόνο, απολαύστε κάθε μπουκιά και γευτείτε πραγματικά αυτό που τρώτε. Βεβαιωθείτε ότι κάθε γεύμα δεν είναι βιαστικό, καθώς θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής ή την κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ αργότερα μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, προσέξτε τα μεγέθη των μερίδων, ώστε να μην το παρακάνετε, πράγμα που θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνετε, γεγονός που σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Δίνοντας μεγάλη προσοχή στο τι και πόσο τρώτε, είναι πιο εύκολο για το μυαλό και το σώμα σας να αναγνωρίσουν πότε έχει χορτάσει.

Σωστή διατροφή για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Σταματήστε να τρώτε όταν είστε χορτάτοι

Όλοι θέλουμε να χάσουμε βάρος αισθανόμενοι ικανοποιημένοι και χορτάτοι. Σε κανέναν δεν αρέσει να πεινάει! Το να τρώτε μέχρι να χορτάσετε μπορεί να είναι ένα χρήσιμο όπλο στη μάχη της δίαιτας. Πολλοί, όμως, αδυνατούν να καταλάβουν πότε έχουν χορτάσει και το αντιλαμβάνονται όταν ήδη είναι αργά, με πόνο στο στομάχι και δυσφορία. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας να σταματάει να τρώει όταν αισθάνεστε χορτάτοι είναι πολλές φορές αρκετό για μάθετε να ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας σας και τελικά να δείτε αποτελέσματα στη ζυγαριά.

Η αίσθηση του κορεσμού ελέγχεται από ορμόνες που λένε στον εγκέφαλό σας ότι είναι ώρα να σταματήσει να τρώει. Το σήμα αυτό αργεί να φτάσει στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να τρώμε ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Όταν τρώμε αργά, φροντίζουμε ώστε ο εγκέφαλος να λάβει εγκαίρως το σήμα ότι ο οργανισμός μας δεν χρειάζεται άλλη τροφή και ότι το φαγητό πρέπει να σταματήσει. Είναι ένα απλό τρικ για να αρχίσετε να αναγνωρίζετε πότε το σώμα σας αισθάνεται ικανοποιημένο και πότε έχει επέλθει κορεσμός.

Για να εξασκηθείτε στο να ακούτε πόσο χορτάτοι νιώθετε και όχι πόση ποσότητα φαγητού έχετε φάει, δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα στα γεύματα και να σταματάτε το φαγητό 2 ή 3 φορές, για λίγα λεπτά της ώρας κάθε φορά σε κάθε γεύμα.

Μειώστε τις επεξεργασμένες τροφές

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ανθυγιεινά και χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά, ωστόσο αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης διατροφής στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων όχι μόνο θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους, καθώς πολλά επεξεργασμένα σνακ και μικρογεύματα είναι πλούσια σε θερμίδες, αλλά θα σας αφήσουν να αισθάνεστε πεινασμένοι ακόμα και λίγο μετά την κατανάλωσή τους. Απώλεια βάρους σημαίνει μείωση των επεξεργασμένων, ανθυγιεινών σνακ και εστίαση σε πιο υγιεινές επιλογές.

Μειώνοντας την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφών, θα μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνετε, ενώ παράλληλα θα έχετε περισσότερα διατροφικά οφέλη από την τροφή σας. Όταν ανταλλάσσετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με πιο υγιεινές εναλλακτικές, όπως φρούτα και λαχανικά, λαμβάνετε περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα χωρίς να καταναλώνετε περιττά λίπη, σάκχαρα και χημικές ουσίες αμφιβόλου ποιότητας και επικινδυνότητας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την όρεξή σας υπό έλεγχο, ενώ θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, ώστε να φτάσετε πιο γρήγορα το επιθυμητό βάρος.

Μειώστε τις επεξεργασμένες τροφές για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Τρώτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

Η κατανάλωση φρέσκιας τροφής, πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικό μέρος ενός επιτυχημένου διαιτολογίου. Η εστίαση σε βιταμινούχες τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αποφεύγοντας τα ανθυγιεινά επεξεργασμένα τρόφιμα.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα υγιεινό πρωινό που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά χαμηλά σε ζάχαρη όπως μούρα, μήλα ή αβοκάντο καθώς και δημητριακά ολικής αλέσεως όπως βρώμη ή κινόα για πρόσθετη πρωτεΐνη. Για γεύματα όλη την ημέρα, δοκιμάστε να προσθέσετε άπαχες πρωτεΐνες όπως ψάρι ή κοτόπουλο καθώς και πολλά πολύχρωμα λαχανικά. Η κατανάλωση σπιτικών γευμάτων από φρέσκα υλικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα στη διατροφή σας χωρίς να γεμίζετε περιττές και ανούσιες θερμίδες. Φροντίστε μέρος των φρέσκων λαχανικών που καταναλώνετε να είναι ωμά, αφού, όπως είναι γνωστό, με το μαγείρεμα, μέρος της θρεπτικής αξίας των τροφών χάνεται.

Η ενσωμάτωση φυσικών τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά στην καθημερινή διατροφή σας θα σας δώσει περισσότερη σωματική και πνευματική ενέργεια όλη την ημέρα ενώ θα σας βοηθήσει να πετύχετε ευκολότερα τους στόχους σας χάνοντας τα περιττά κιλά εύκολα και ανώδυνα.

Μείνετε σωστά ενυδατωμένοι

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας, γνωρίζατε, όμως, ότι το να πίνετε αρκετό νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να μειώσει την επιθυμία για φαγητό, να προάγει την πληρότητα και να δώσει στο σώμα σας την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να κάψει λίπος.

Το νερό είναι απαραίτητο μέρος κάθε σωστού διαιτολογίου. Όχι μόνο διατηρεί το σώμα σας σε καλή λειτουργία, βοηθάει επίσης στη μείωση της πείνας και σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κατανάλωση τσαγιού (χωρίς πρόσθετα) είναι επίσης ευεργετική στη μείωση της πείνας, καθώς ορισμένα τσάγια περιέχουν αντιοξειδωτικά που παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, η αύξηση της πρόσληψης νερού θα βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα ενώ παράλληλα θα ενυδατώσει τα κύτταρα και τα όργανα. Συνολικά, η ενυδάτωση είναι κλειδί όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Μιλήστε με τον γιατρό σας για την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά. Θυμηθείτε, ακόμα και στο νερό ισχύει το «παν μέτρον άριστον». Γι αυτό, μην το παρακάνετε.

Ρίξτε βάρος στον καλό ύπνο

Ο επαρκής ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητο βοήθημα σε κάθε απόπειρα απώλειας βάρους. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας με πολλούς τρόπους, όπως να οδηγήσει σε κακές αποφάσεις στην επιλογή τροφίμων, να επηρεάσει το μεταβολισμό μας και τη διάθεσή μας.

Η ποσότητα του βραδινού ύπνου επηρεάζει την υγεία και την ευεξία μας, καθώς και την ικανότητά μας να κάνουμε υγιεινές επιλογές σε ό,τι αφορά το φαγητό και την άσκηση. Η καλή βραδινή ξεκούραση μας βοηθά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα, να μειώσουμε τα ποσοστά κορτιζόλης στον οργανισμό και να παραμείνουμε χαλαροί. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται επαρκώς και ποιοτικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος από εκείνους που φθάνουν τις συνιστώμενες 7-8 ώρες τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει επειδή η στέρηση ύπνου μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, αυξάνοντας τη λαχτάρα για ανθυγιεινά τρόφιμα και μειώνοντας το κίνητρο για εξάσκηση.

Διαχειριστείτε το άγχος

Η ανθυγιεινή διατροφή και η υπερκατανάλωση τροφής προκαλούνται συχνά από το άγχος. Όταν κατακλύζεστε από στρες, το σώμα σας παράγει περισσότερη κορτιζόλη, μια ορμόνη που μπορεί να αυξήσει την όρεξη. Αν θέλετε να χάσετε βάρος αλλά δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε το άγχος στη ζωή σας, μάθετε πώς να χαλαρώνετε. Θα σας βοηθήσει στον έλεγχο των διατροφικών σας συνηθειών και στη μείωση της λαχτάρας για έντονες και ανθυγιεινές γεύσεις.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος και να περιορίσετε τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης των επιπέδων κορτιζόλης και βελτίωσης της συνολικής υγείας. Το να αφιερώνετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας κάθε μέρα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει – κάντε μια βόλτα ή ακούστε λίγη χαλαρωτική μουσική ενώ κάνετε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής. Ίσως θελήσετε ακόμη να σκεφτείτε δραστηριότητες χαλάρωσης όπως τη γιόγκα ή το διαλογισμό ή ακόμα το περπάτημα στη φύση που όχι μόνο θα μειώσουν την ένταση σε μυαλό και σώμα αλλά θα ωφελήσουν και την ψυχική σας υγεία.

Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

Υπολόγισε το BMI σου και δες σε ποια κατηγορία κατατάσσεσαι, ξεκινώστας από ελλιπές βάρος μέχρι και παχυσαρκία III)

Περιεχομενα αρθρου
Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

Υπολόγισε το BMI σου και δες σε ποια κατηγορία κατατάσσεσαι, ξεκινώστας από ελλιπές βάρος μέχρι και παχυσαρκία III)

cookies

Εφ’ όσον συνεχίζετε την πλοήγηση του ιστότοπου, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.

Όροι Χρήσης & Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Ο επισκέπτης / χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου (www.dietpal.gr) οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών μας και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται και παραχωρεί τη συγκατάθεσή του. Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ό,τι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Δικτυακού μας τόπου. Η Νοοζιτ (εφεξής για λόγους συντομίας η Δικαιούχος) δύναται οποιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις, οι δε χρήστες / επισκέπτες οφείλουν κάθε φορά να ελέγχουν για ενδεχόμενες αλλαγές και εφόσον εξακολουθούν τη χρήση εικάζεται ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να απέχουν από τη χρήση/επίσκεψη του Δικτυακού μας τόπου.

Στοιχεία Εταιρείας:
ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOYZIT I.K.E.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΗΜ.ΓΟΥΝΑΡΗ 78 – 16561 ΓΛΥΦΑΔΑ
ΑΦΜ:800713689 – ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΑΡ.ΓΕΜΗ:137943201000
ΤΗΛ.211-212-0506

Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, κειμένων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση ( download )», μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της Δικαιούχου.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον δικό μας Δικτυακό τόπο.

Υποχρεώσεις επισκέπτη / χρήστη

Ο επισκέπτης / χρήστης του Δικτυακού μας τόπου οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου. Επίσης, οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια, ευγενικά και διακριτικά κατά την διάρκεια επίσκεψής του και χρήσης του Δικτυακού μας τόπου, ενώ απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ή άλλων που αντίκεινται στην NETIQUETTE ( Κώδικας Συμπεριφοράς Χρηστών INTERNET ). Οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στο Δικτυακό μας τόπο ή στο Δίκτυο γενικότερα απορρέουσα από την κακή ή αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον χρήστη / επισκέπτη ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής του ευθύνης.

«Δεσμοί» (links) προς άλλα sites

Ο Δικτυακός μας τόπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη / χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στο περιβάλλον ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε. Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών μας και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.

Προστασία προσωπικών δεδομένων και διαφήμιση

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη του Δικτυακού μας τόπου διέπεται από τους όρους της παρούσας και τις σχετικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου ( Ν. 2472 / 1997, Π.δ. 207 / 1998. Π.δ. 79 / 2000 και αρ. 8 Ν. 2819 / 2000 ), όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ( Οδ. 95/46/ΕΚ και Οδ. 97/66/ΕΚ ).

Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγει ο Δικτυακός μας τόπος είναι μόνο προαιρετικά και δύναται να συλλεχθούν μόνο με τη ρητή συγκατάβαση του χρήστη.

Δύναται ο χρήστης να λάβει διαφημιστικό υλικό στα ηλεκτρονικά στοιχεία που έχει δηλώσει (email, κινητό ,σταθερό τηλ.), από την Δικαιούχο εταιρεία ,εφόσον ρητά έχει δώσει την συγκατάθεση του.

Δύναται ο χρήστης να λάβει διαφημιστικό υλικό στα ηλεκτρονικά στοιχεία που έχει δηλώσει (email, κινητό ,σταθερό τηλ.), από τους πελάτες της Δικαιούχου εταιρείας ,εφόσον ρητά έχει δώσει την συγκατάθεση του. Ως πελάτης της Δικαιούχου ορίζεται κάθε επαγγελματίας ή επιχείρηση που έχει αποδεδειγμένα τιμολογηθεί από την Δικαιούχο για οποιαδήποτε υπηρεσία της.

Οποιοδήποτε διαφημιστικό μήνυμα, θα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Directiva2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Συναλλαγές από απόσταση

Για την διευκόλυνση των πελατών/συνεργατών μας και σαν τρόπος πληρωμής, δύναται να διενεργούνται συναλλαγές από απόσταση.

Ο συνεργάτης/πελάτης αποδέχεται τους όρους χρήσης οι οποίοι ορίζονται στο πλαίσιο διενέργειάς συναλλαγών από απόσταση και βάσει του νόμου 2251/1994 περί προστασίας καταναλωτών, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει και ειδικότερα τα άρθρα 4 περί παροχής υπηρεσιών από απόσταση με τεχνικά μέσα.

Πολιτική Cookies

Για τη βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σχετικά με κάποιες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον ιστότοπο dietpal.gr, χρησιμοποιούνται cookies, τα οποία στέλνονται στο πρόγραμμα πλοήγησης των χρηστών από τους διαδικτυακούς server του ιστοτόπου www.dietpal.gr και αποθηκεύονται στον υπολογιστή του κάθε χρήστη, προκειμένου να επιτρέπουν τη, σε δεύτερο χρόνο, την ταυτοποίησή τους, εφόσον έχουν ήδη επισκεφθεί την ιστοσελίδα, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες της εταιρείας και τις επιμέρους εσωτερικές ιστοσελίδες του ιστοτόπου, μέσω της απομνημόνευσης επιλογών, ρυθμίσεων και διαδρομών πλοήγησης.

Cookies δύνανται, επίσης, να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία και από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης και της Google μέσω υπηρεσιών της τελευταίας (Google Analytics για παράδειγμα), για στατιστικούς σκοπούς (μέτρηση και ποιοτική ανάλυση επισκεψιμότητας, διάγνωση λογισμικού και συσκευής που χρησιμοποιεί ο χρήστης κλπ). Ο χρήστης δύναται να αποτρέψει την χρήση τέτοιων cookies ή να καθορίσει τις επιμέρους ρυθμίσεις αυτών, μέσω των επιλογών της Google. Ομοίως, ο ιστότοπος www.dietpal.gr ενσωματώνει λειτουργίες που παρέχονται από τρίτους, για τις οποίες λειτουργίες χρησιμοποιούνται cookies από τους αντίστοιχους παρόχους των σχετικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, στο www.dietpal.gr ενσωματώνονται λειτουργίες από τις ακόλουθες υπηρεσίες, που χρησιμοποιούν cookies σύμφωνα με την αντίστοιχη πολιτική τους, όπως αυτή αναφέρεται στους αντίστοιχους σχετικούς συνδέσμους:

Facebook – Cookie Policy
Instagram – Cookie Policy
Twitter – Cookie Policy
YouTube – Cookie Policy επιτρέπει την εμφάνιση βίντεο στην ιστοσελίδα.
Google Analytics – GA Cookie Usage Guide

Οι λειτουργίες των ανωτέρω υπηρεσιών τρίτων, είναι δυνατόν να έχουν επίδραση στα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα των χρηστών, ανάλογα με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις που οι τελευταίοι έχουν επιλέξει στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Τα cookies αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τους ανωτέρω σκοπούς, χωρίς να λαμβάνουν περαιτέρω πληροφορίες ως προς την ταυτότητα του χρήστη ή άλλων δεδομένων του.

Ο χρήστης του www.dietpal.gr , σε περίπτωση που επιθυμεί να πλοηγηθεί στον ιστότοπο χωρίς να γίνεται χρήση cookies έχει την τεχνική δυνατότητα να ρυθμίσει ανάλογα τον υπολογιστή του, ώστε να αποκλείονται τα cookies. Σε περίπτωση αποκλεισμού των cookies, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να μην έχουν πλήρη πρόσβαση στο σύνολο του περιεχομένου και τις υπηρεσίες του www.dietpal.gr r ή να στερηθούν επιπλέον δυνατότητες, επιλογές ή διευκολύνσεις που είναι δυνατόν να παρέχονται μόνο κατόπιν ταυτοποίησης μέσω cookies.

Κατά την αρχική επίσκεψη του χρήστη στον ιστότοπο www.dietpal.gr εμφανίζεται αναδυόμενη ειδοποίηση με την οποία ο χρήστης ενημερώνεται ότι: «Ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας πλοήγησης. Η συνέχιση της πλοήγησης στο www.dietpal.gr προϋποθέτει συναίνεση στην Πολιτική Cookies και στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας». Στην ανωτέρω ειδοποίηση ο χρήστης παραπέμπεται μέσω αντίστοιχων ενεργών συνδέσμων στην Πολιτική Cookies και τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας. Η παρά την ανωτέρω ειδοποίηση εξακολούθηση της πλοήγησης στην ιστοσελίδα, αποτελεί τεκμήριο ότι ο χρήστης έλαβε γνώση της Πολιτικής Cookies και των Όρων Χρήσης της ιστοσελίδας, συνεπάγεται την αποδοχή τους εκ μέρους του χρήστη, και απαλλάσσει την εταιρεία από οποιαδήποτε ευθύνη για τους λόγους που περιλαμβάνονται σ’ αυτούς.

Εφαρμοστέο δίκαιο και λοιποί όροι

Η συγκεκριμένη σύμβαση χρήσης διέπεται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, τις οδηγίες και τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Δικαίου και τις σχετικές Διεθνείς διατάξεις, ερμηνεύεται δε με βάση τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του οικονομικού και κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος. Εάν κάποια διάταξη κριθεί αντίθετη προς το νόμο και ως εκ τούτου άκυρη ή ακυρώσιμη, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Καμία τροποποίηση των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή. Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές εξ αφορμής της εν λόγω σύμβασης είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η ιστοσελίδα www.dietpal.gr (στο εξής “η ιστοσελίδα”) ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία «NΟΟΖΙΤ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» που εδρεύει στο Δήμο Γλυφάδας επί της οδού Γεννηματά 55-57 με ΑΦΜ 800713689 (στο εξής «Εταιρεία») λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με και σε συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις της ως Υπευθύνου Επεξεργασίας που απορρέουν από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (GDPR).

Με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας ενημερώνουμε για το είδος των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν και που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, τη νομική βάση για την επεξεργασία τους, τους σκοπούς επεξεργασίας, το χρονικό διάστημα διατήρησης των δεδομένων, τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, τα δικαιώματα που έχετε με βάση το πιο πάνω νομικό πλαίσιο, τους αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων καθώς και τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που έχουμε λάβει για την ασφάλεια και την προστασία τους.

Σας ενημερώνουμε ότι την παρούσα Πολιτική Προστασίας μπορείτε να την βρείτε διαθέσιμη σε έντυπη μορφή και στο κατάστημα της εταιρείας ενώ ενδέχεται να τροποποιείται, προκειμένου να είναι πάντοτε ενημερωμένη και σύμφωνη με τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις. Παρακαλείσθε να επισκέπτεσθε τακτικά την ιστοσελίδα μας www.dietpal.gr προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι είστε ενήμεροι για τυχόν αλλαγές.

Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων της ΕΕ 2016/679 (GDPR), αναφέρεται σε κάθε πληροφορία που αφορά σε ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο, που είναι και το υποκείμενο των δεδομένων, όπως ενδεικτικά: ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του

Τί είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για εσάς;

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο δόθηκαν και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον για το σκοπό αυτό και αφού προηγουμένως έχουμε λάβει τη ρητή συγκατάθεσή σας.

Ειδικότερα:

Απλά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν: Συλλέγουμε απλά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ενδεικτικά: το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, το φύλο, την εθνικότητα, την προσωπική/οικογενειακή κατάσταση, την ηλικία, τα στοιχεία επικοινωνίας (κατοικία – ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού ή/και κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), τα τραπεζικά στοιχεία και στοιχεία πληρωμών, τον αριθμό ταυτότητας ή/και τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), Α.Φ.Μ., αρμόδια Δ.Ο.Υ. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα αυτά θα περιληφθούν στο φάκελο ή/και στην καρτέλα που θα δημιουργηθεί είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή.

Δεδομένα που αφορούν την υγεία (ειδικών κατηγοριών προσωπικά δεδομένα): συλλέγουμε από εσάς δεδομένα σχετικά με τις παρεχόμενες από την Εταιρεία υπηρεσίες Διαιτολογίας-Διατροφολογίας, μόνον εφ’ όσον έχετε παράσχει ρητά προς τούτο τη συναίνεση και συγκατάθεσή σας για την παροχή εν γένει υπηρεσιών προς το σκοπό εξασφάλισης της καλαίσθητης εμφάνισης, της φυσικής ενδυνάμωσης του σώματος, της απώλειας ή προσθήκης βάρους ώστε η φυσική κατάσταση του σώματος να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αντιλήψεις περί καλαίσθητης εμφάνισης του σώματος, αλλά και στις αντιλήψεις περί υγιεινής διατροφής. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα αυτά θα περιληφθούν στο φάκελο που θα δημιουργηθεί είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, μετά την επίσκεψή σας στις εγκαταστάσεις μας.

Δεδομένα και Στοιχεία Επικοινωνίας: συλλέγουμε το ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας και γενικότερα τα στοιχεία επικοινωνίας σας (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και του αριθμού τηλεφώνου σας (σταθερού ή/και κινητού).
Απαραίτητα Στοιχεία για την Έκδοση Νομίμων Παραστατικών: συλλέγουμε τα στοιχεία σας που είναι απαραίτητα για την τιμολόγηση και πληρωμή των παρεχομένων υπηρεσιών μας καθώς και τη διαχείριση ζητημάτων πληρωμών, όπως για παράδειγμα ο ΑΦΜ σας, τα τραπεζικά στοιχεία σας και στοιχεία πληρωμών (π.χ. ΙΒΑΝ) κ.λπ.

Στοιχεία δραστηριότητας on-line: συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, όταν χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές υπηρεσίες και διαδικτυακούς τόπους της εταιρείας μας και εφ’ όσον έχετε προηγουμένως παράσχει ρητά τη συγκατάθεσή σας για το σκοπό αυτό. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν το αναγνωριστικό λογαριασμού σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διεύθυνση IP και άλλα αναγνωριστικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο που μας παρέχετε on-line στην ιστοσελίδα μας. Τα ανωτέρω ισχύουν μόνον για τις διαδικτυακές υπηρεσίες και διαδικτυακούς τόπους των οποίων την ιδιοκτησία έχει η εταιρεία μας και δεν ισχύει για πληροφορίες που συλλέγονται μέσω οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού ιστοτόπου.

Η Εταιρεία δηλώνει ότι δεν θα συλλέγει και δεν θα επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από ανήλικα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να εξασφαλίσει προηγουμένως την συγκατάθεση του προσώπου που ασκεί τη γονική μέριμνα του ανηλίκου.

Για ποιό σκοπό επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν ενδεικτικά για τους κατωτέρω αναγραφόμενους σκοπούς:

Για την εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς εσάς και συγκεκριμένα για την παροχή υπηρεσιών διατροφολογίας.

Για την χάραξη στρατηγικής διαφήμισης, μάρκετινγκ, επικοινωνία, παροχή υπηρεσιών εμπορίου/ μάρκετινγκ (marketing) μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή αποστολής μηνύματος sms ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παροχή υπηρεσιών προγραμματικής διαφήμισης (όπου αγοράζεται και πωλείται ηλεκτρονικά στοχευμένη διαφημιστική προβολή), την παροχή υπηρεσιών άμεσου μάρκετινγκ, την επεξεργασία δεδομένων για την παρακολούθηση της επιτυχίας διαφημιστικών εκστρατειών, την παρακολούθηση, διαχείριση, και επαναπροσανατολισμό μέσω των πλατφορμών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την συνεργασία με άτομα που ασκούν επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την παροχή υπηρεσιών προώθησης πωλήσεων (Promotion) και παροχή υπηρεσιών Εμπορίου/ Μάρκετινγκ (Marketing).

Για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας σε εσάς.

Για την κάθε είδους επικοινωνία μας μαζί σας για την ενημέρωσή σας στα πλαίσια των παρεχομένων υπηρεσιών μας (συμπεριλαμβανομένης και τηλεφωνικής κλήσης, απoστολής μηνύματος sms, αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενημέρωσή σας σχετικά με νέες υπηρεσίες, για την υπενθύμιση, επιβεβαίωση ραντεβού ή/και επανελέγχου και για την παροχή υπηρεσιών Εμπορίου/ Μάρκετινγκ (Marketing)).

Για την αξιολόγηση των προσόντων και ικανοτήτων σας για θέση εργασίας στην εταιρεία μας, για την οποία υποβάλατε αίτηση και βιογραφικό και για λόγους επικοινωνίας μας μαζί σας για το σκοπό αυτό.

Για την εν γένει συμμόρφωσή μας με έννομες υποχρεώσεις μας και δη με την ισχύουσα φορολογική, ασφαλιστική, εργατική νομοθεσία, τους ισχύοντες νόμους για την υγεία, την παροχή των υπηρεσιών μας και τις εν γένει νόμιμες υποχρεώσεις μας, συμπεριλαμβανομένης και της υποχρέωσής μας τήρησης ιατρικού αρχείου (αρ. 14 ΚΙΔ). τήρηση αρχείου επεξεργασίας δεδομένων υγείας (αρ. 30 ΓΚΠΔ).

Για τη συμμόρφωσή μας με νομικές διαδικασίες και δικαστικές αποφάσεις, για να απαντούμε σε αιτήματα από δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες και αρχές κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας τους.

Για την εκπλήρωση του εννόμου συμφέροντος της εταιρείας μας.

Για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων και αξιώσεών μας προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντά μας και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας, ή των συνεργατών μας και προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα, το ιδιωτικό απόρρητο, την ασφάλεια ή τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας μας και των συνεργατών μας, των δικών σας νομίμων αξιώσεων ή δικαιωμάτων σας, ή άλλων ατόμων.

Από πού συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν συλλέγονται:

Από εσάς, όταν επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί μας, όταν συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες ή αποστέλλετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (“e-mail”), ή με οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία σας μαζί μας, με σκοπό να πληροφορηθείτε ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Εταιρείας μας.

Αυτόματα μέσω του προγράμματος περιήγησης – φυλλομετρητή (“browser”) ή της κινητής συσκευής που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας στην Ιστοσελίδα μας. Όταν επισκέπτεστε και χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, συλλέγουμε μόνο τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν τα οποία διαβιβάζει το πρόγραμμα περιήγησής σας (φυλλομετρητής – browser) στον διακομιστή (server) μας, τα οποία είναι τεχνικά αναγκαία για την προβολή της ιστοσελίδας μας σε εσάς και την εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Με εξαίρεση τυχόν Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν και τα οποία συλλέγονται από τα Cookies (βλ. περισσότερα Πολιτική Cookies εδώ), τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν περιορίζονται σε όσα έχετε παράσχει εσείς ρητά και για συγκεκριμένο σκοπό και εφόσον έχετε δώσει την ρητή συγκατάθεσή σας. Επίσης, συλλέγουμε Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας και εφόσον εσείς έχετε ρητά συναινέσει προς τούτο, συμπληρώνοντας ρητά τα αντίστοιχα πεδία.

Από τις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, άλλο περιεχόμενο κοινωνικών μέσων, τα εργαλεία και τις εφαρμογές μας.

Από εσάς, όταν επισκέπτεστε το χώρο των εγκαταστάσεών μας για να λάβετε πληροφορίες για τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες, για την παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:

Η επεξεργασία από την εταιρεία μας των απλών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή/και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ειδικών κατηγοριών που σας αφορούν, γίνεται στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς εσάς και δη την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς και βασίζεται:

– στην με θετική ενέργεια, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει συγκατάθεσή σας, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε ελεύθερα οποτεδήποτε.
– στη σύναψη και εκτέλεση μεταξύ μας σύμβασης παροχής των υπηρεσιών μας.
– σε αίτημά σας όταν επισκέπτεστε τους χώρους των εγκαταστάσεών μας για να λάβετε ενημερωτικές πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσιών μας.
– στην νόμιμη υποχρέωσή μας, ως εργαστήριο παροχής υπηρεσιών αισθητικής και για τη συμμόρφωση μας προς την ισχύουσα εθνική /ή και ευρωπαϊκή νομοθεσία και την εκπλήρωση των νομίμων υποχρεώσεών μας προς τις δημόσιες/κρατικές υπηρεσίες και αρχές.
– στο έννομο συμφέρον μας για την εκπλήρωση του εταιρικού μας σκοπού, ήτοι την παροχή των υπηρεσιών μας, για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεών μας.

Χρόνος διατήρησης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:

Η Εταιρεία, σε συμμόρφωση με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία, θα διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα, για χρονικό διάστημα 5 ετών.

Όταν πρόκειται να συμμορφωθούμε με μια νομική ή κανονιστική μας υποχρέωση, διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, τουλάχιστον για όσο διάστημα απαιτείται, σύμφωνα με την νομοθεσία, για να συμμορφωθούμε με την εν λόγω υποχρέωση.

Όταν πρόκειται για την εν γένει επικοινωνία μας μαζί σας, η δήλωση συγκατάθεσής σας τηρείται για όσο χρονικό διάστημα δεν την ανακαλείτε.

Όταν πρόκειται για κάλυψη θέσης εργασίας και αποστολή από εσάς βιογραφικού σημειώματος για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την παραλαβή του.

Εγγυήσεις και μέτρα που λαμβάνουμε για την προστασία των δεδομένων σας

Όταν μας δίνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, λαμβάνουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τηρούνται με ασφάλεια. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε, σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα απολύτως αναγκαία δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και σε εκείνους μόνο τους εργαζομένους μας, που χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα σας αυτά, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες μας σε εσάς. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε το προσωπικό της εταιρείας μας ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και δεσμεύουμε αυτό με συμβάσεις εμπιστευτικότητας, εχεμύθειας και τήρησης απορρήτου των πληροφοριών που λαμβάνουν γνώση λόγω της παροχής των υπηρεσιών μας. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

– Χρήση διακομιστών (server) που βρίσκονται σε χώρους με διαβαθμισμένη και περιορισμένη πρόσβαση και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους.
– Χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμμορφωμένα με τον ΓΚΠΔ, που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. – Υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους·
– Μέτρα επιχειρηματικής συνέχειας.
– Αποθήκευση και διατήρηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν ( τόσο των απλών όσο και των ειδικών κατηγοριών- ευαίσθητα) είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή, σε ειδικό αποθηκευτικό χώρο, προστατευμένο και ασφαλή, στον οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση ατόμων χωρίς εξουσιοδότηση.
-Κωδικοποίηση, Κρυπτογράφηση δεδομένων.
– Συνεχής προσαρμογή και επικαιροποίηση της λειτουργίας των διαδικασιών κι συστημάτων μας.

Ποιοί είναι οι αποδέκτες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;
Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, γίνεται από ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της εταιρείας μας, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων της ή/και των εταιρειών που ανήκουν ή θα ανήκουν στον ίδιο με αυτήν «όμιλο» επιχειρήσεων, μέσω συστημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών συσκευών ή/και χειρόγραφα είτε – κατ’ εντολή και για λογαριασμό μας – από εξωτερικούς συνεργάτες που θα ενεργούν ως «εκτελούντες την επεξεργασία» (ενδεικτικά αναφέρονται οικονομικοί σύμβουλοι – λογιστές, νομικοί σύμβουλοι κ.λ.π.), οι οποίοι όμως έχουν δεσμευτεί απέναντί μας για την τήρηση εμπιστευτικότητας, εχεμύθειας και για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και μόνον για τους σκοπούς που μας έχουν παρασχεθεί.

Η εταιρεία μας εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, κοινοποίηση, παραχώρηση κ.λ.π. των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν (πλην όσων αναφέρονται πιο πάνω στην παρούσα) παρά μόνον αν αυτό επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία και απαιτείται να γίνει προς δημόσιους/δικαστικούς/ελεγκτικούς φορείς και αρχές.

Σε κάθε διαβίβαση για την κατ’ εντολή και για λογαριασμό μας επεξεργασία, λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ώστε τα δεδομένα που θα διαβιβάζονται να είναι τα ελάχιστα αναγκαία και ότι θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για νόμιμη προσήκουσα επεξεργασία τους.

Τα δικαιώματά σας:

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ:

•Δικαίωμα πρόσβασης – Δικαίωμα να λαμβάνετε πληροφορίες για το εάν γίνεται επεξεργασία δεδομένων και δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά.
•Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία αυτή (ποιος, για ποιο σκοπό, παραλήπτες, περίοδος διατήρησης κ.λπ.)
•Δικαίωμα στη διόρθωση – Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών προσωπικών δεδομένων και συμπλήρωσης ελλιπών πληροφοριών.
•Δικαίωμα διαγραφής (Δικαίωμα στη λήθη) – Δικαίωμα να αιτείσθε τη διαγραφή οποιωνδήποτε δεδομένων που σας αφορούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις και εφ’ όσον αυτό δεν προσκρούει σε άλλη διάταξη νόμου (δεδομένα που δεν είναι πλέον απαραίτητα, ανάκληση συγκατάθεσης, δεδομένα που έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία).
•Δικαίωμα Περιορισμού της Επεξεργασίας – όταν αμφισβητείται η ακρίβεια των δεδομένων, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας, το υποκείμενο των δεδομένων έχει αντιταχθεί στην αυτοματοποιημένη επεξεργασία.
•Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων – δικαίωμα να αιτείσθε την αποστολή των δεδομένων σας με τηλεομοιότυπο ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε πρόσωπο που μας δηλώσετε, εφόσον αυτό δεν προσκρούει σε άλλη απαγορευτική διάταξη νόμου
•Δικαίωμα να απευθύνεστε ενώπιον της ΑΠΔΠΧ για κάθε ζήτημα που άπτεται της αρμοδιότητάς της σε σχέση με την άνω περιγραφείσα επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορά.

Μπορείτε να ασκήσετε τα άνω δικαιώματά σας κατόπιν υποβολής εκ μέρους του σχετικής έγγραφης αίτησης προς την εταιρεία, η οποία οφείλει να σας απαντήσει χωρίς επιβάρυνσή σας και εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.

Συνέπειες μη παροχής δεδομένων σας

Η παροχή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, είναι απαραίτητη για την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς και την εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, ως εκ τούτου, σε περίπτωση άρνησής σας, για την παροχή τους από εσάς, δεν θα μπορούμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, στέλνοντας email στο Info@dietpal.gr

Πληροφορίες Έκδοσης – Αλλαγές και Ενημερώσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 20/06/2019.

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε και επικαιροποιούμε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς ειδοποίηση προς εσάς, πλην της ανάρτησης της επικαιροποιημένης Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ιστοσελίδα μας. Μπορεί να στέλνουμε περιοδικά email προκειμένου να σας υπενθυμίζουμε τις αλλαγές και τις ενημερώσεις της παρούσας Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά θα πρέπει να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας συχνά, για να ενημερώνεσθε για την τρέχουσα και ισχύουσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.